Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

207 Spider Cup - DK

Peugeot Spider Cup-kører glæder sig til Sturup

207 Spider Cup
DK 

03/09/08 

207 Spider CupDavid Falch håber på sejr ved weekendens Copenhagen Racing Grand Prix
Peugeot Spider Cuppen er den ene af to klasser, for hvem weekendens Copenhagen Racing Grand Prix på bliver helt specielt. Det bliver ikke blot første udenlandsløb for klassen med de åbne, tosædede sportsvogne. Det bliver også første gang, at deltagerne skal køre løb på den udfordrende og krævende Sturup Raceway ved Malmös Lufthavn.
 

Det gør sæsonens næstsidste afdeling af mesterskabet endnu mere udfordrende. En god del af kørerne i feltet kender dog til banen fra deres deltagelse i andre løb på Sturup Raceway, og der er også nogen, som har haft lejlighed til at teste med deres Peugeot Spider Cup-racere. En af dem er David Falch, Roskilde.

”Jeg testede på banen i juni, og jeg må sige, at den passer rigtig godt til Spideren,” fortæller sjællænderen, der tre gange tidligere har været med i Copenhagen Racing GP. Det er blot sket i Danish Touringcar Championship, hvor han har kørt henholdsvis en Peugeot 307 og 407. Men hans nye racervogn er teknisk set meget anderledes end de to tidligere.

”Spideren har baghjulstræk, og det gør, at det er rigtig sjovt at køre rundt i de snævre sving i forhold til forhjulstrækkerne,” forklarer David Falch. ”I de langsomme sving kører bilen godt, men også i banens hurtige sving inden det krævende hop ligger den godt på vejen. Faktisk præsterede jeg at køre hurtigere i Spideren under testen end det, jeg i sin tid gjorde i min DTC-bil.”


Bliver den en af de mindre maskiner, som denne gang slår de store ved David Falch går efter en sejr ved Copenhagen Racing GP.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

David Falch har haft en noget svingende sæson i årets Peugeot Spider Cup. Han vandt Danmarkspremieren tilbage i maj på FDM Jyllandsringen, og efter en resultatmæssig nedtur er han kommet tilbage på podiet i tre af de seneste fire løb, så han nu indtager tredjepladsen i mesterskabet.

”Jeg regner med at vinde,” siger han om sine chancer på Sturup Raceway. ”Det håber jeg på. Jeg skal i hvert fald på podiet, for det må snart være min tur. Jeg satte den hurtigste tid i klassen ved det sidste løb på Jyllandsringen, så nu skal den gerne være der.”

Det er også ved at være sidste udkald for David Falch, hvis han skal gøre sig forhåbninger om den samlede sejr i Peugeot Spider Cup. Løbene ved Copenhagen Racing GP er henholdsvis tredje- og andensidste i årets serie, hvor der faktisk godt kan falde en forhåndsafgørelse af årets mesterskab. Det sker, hvis ikke David Falch formår at slå den vanevindende Ronny Wechselberger, Tyskland, og hvis denne kører samtidigt formår at score tre points mere end Tommy Schröter, Vojens.

Stillingen i Peugeot Spider Cup:

Plac.KørerPoint
1.Ronny WeschelbergerTyskland165
2.Tommy SchröterVojens147
3.David FalchRoskilde130
4.Søren ZylauvHolsted119
5.Mike MathiesenVarde118
6.Steffen MøllerÅrhus C96
7.Allan OlsenHolbæk76
8.Danny RasmussenHelsingør71
9.Mik KerchlangoCharlottenlund66
10.Henrik JansenRoskilde62
11.Johnny VejleboRoskilde50
12.Nicolai StampeVejle Øst41
13.Kim RødkjærHornsyld38
14.Jacob LudvigsenBeder33
15.Jesper Wulff LaursenHarlev32
16.Keeley PudneyNew Zealand21
17.Jørgen BreinholtVirum19
18.Christian ReeVedbæk17
19.Kent IversenSydals13
20.Jesper TernvaltHavdrup9
Karsten ReeVedbæk9
22.Frank LudvigsenBeder8

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • David Falch
  • Team Jobcar Racing
  • Sturup Raceway
  •      ASETEK SIMSPORTS