Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTC Cup

Jesper Sylvest: ”Bedre optakt kan jeg ikke få”

DTC Cup 
03/09/08 

Jesper Sylvest glæder sig til den kommende weekends race i Danish Touringcar Championship. Det gælder den sjette afdeling af mesterskabet på Sturup Raceway i Skåne, og selv om de foregående fem afdelinger kun har kastet en enkelt podieplacering i privat cuppen af til den tidligere mester, ser han meget optimistisk på det forestående løb.
 

”Vi får to dages test på banen lige før løbet, hvor hele teamet stiller op med ingeniører og jeg selv har mine egne mekanikere med. Bedre optakt til et løb kan jeg vel ikke få, så jeg håber på, at det vil kunne give os lidt speed,” siger Jesper Sylvest.

En gang i år har han været på podiet efter et DTC-løb. Det var på Padborg Park, hvor han blev nummer tre blandt privatkørerne, mens han blev nummer seks generelt. Ved det sidste løb i serien kom han også i top 10.

”Det var fint at slutte som tier i finalen, men havde jeg haft den samme speed som på Padborg Park, så var jeg kommet i top 6 ved Grand Prixet. Havde jeg haft det rigtige set-up, havde jeg været længere fremme. Det håber jeg på, at jeg får nu,” siger Jesper Sylvest.


Jesper Sylvest får to dages forberedelse inden næste løb.
(Foto: Sylvest Motorsport)

Ved sidste afdeling af Danish Touringcar Championship var hans teamkammerat fra Poulsen Motorsport, Michel Nykjær, flyvende og lignende en alvorlig kandidat til førstepladsen. Det er nogle af de samme tricks og finurligheder, som Jesper Sylvest vil prøve at benytte sig af ved weekendens løb på Sturup Raceway.

”Jeg skal for første gang prøve det set-up, som så ud til at virke på Nykjærs bil,” fortæller køreren fra Jægerspris.

”Undervognsopsætningen er helt anderledes end det, jeg tidligere har brugt i år. Der er blevet monteret andre fjedre. Hjulenes vinkler både for og bag er blevet ændret, ja, faktisk hele hjulgeometrien, for jeg skal også køre med andre stabilisatorer i en anden hårdhed end det, jeg er vant til at køre med.”

Men det bliver ikke kun den hvide BMW 320, der kommer til at være anderledes end ved de foregående løb. Også chaufføren selv skal omstille sig.

”Jeg skal angribe svingene på en anden måde, og det er så min udfordring,” indrømmer Jesper Sylvest. ”Jeg skal nok lave om på min kørestil, hvis jeg skal op og have den fart, som jeg gerne vil have, men jeg tror på, at vi finder farten. Det er i hvert fald dejligt, at vi får to dages test inden løbet, så vi kan få prøvet noget af.”

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Jesper Sylvest
  • Poulsen Motorsport
  • Sylvest Motorsport
  • Sturup Raceway
  • 07/09/08 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •      ASETEK SIMSPORTS