Rally Sprint

Mesterskabet er hjemme

02/09/08

PA-Motorsport vinder af Yokohama Mesterskabet Øst
Kun 3 af i alt 4 afdelinger af Yokohama Mesterskabet Øst er kørt, og Preben Andersen og Jesper Borgen i BMW M3 kan allerede kalde sig mestre efter at have kørt 3. afdeling i Næstved søndag.

Der var 74 biler til start så der var nok konkurrence, især fra nogle af de andre DM-kørere Henning Fabricius i Mitsubishi Lancer Evo VI, Tim Svanholt i VW Golf IV Kit Car og Jesper Seehusen i Skoda Octavia. Brian Borgen og Erik Borgen var med som mekanikere og sørgede for at BMW M3 kunne klare sig i den skrappe konkurrence.

Der skulle køres i alt 4 heat; heat 1 og 3 på en prøve med bl.a. 300 m stubmark og heat 2 og 4 på en ren asfaltprøve. Nogle spændende prøver der ikke er kørt før.

1. heat blev kørt ”lige efter bogen”, og BMW M3 ydede absolut det bedste. Men det blev kun til den næst bedste tid i heatet ca. 3,5 sekunder efter Henning Fabricius i Mitsubishi’en, der havde god fordel af sit 4-hjulstræk på stubmarken.

I 2. heat kørte Preben Andersen igen næst bedste tid, slået med mindre end 2 sekunder af Jesper Seehusen, men trods alt godt 2 sekunder hurtigere end Henning Fabricius. I 3. heat kom turen igen til jordprøven og den 4-hjulstrukne Mitsubishi kørte hurtigste tid, 4 sekunder hurtigere end BMW M3, som også måtte se sig slået af Tim Svanholt med ca. 0,5 sekunder.

De tider der var blevet kørt i de 3 første heat var meget tætte, så reelt kunne alt ske i 4. og sidste heat. Så nu skulle der virkelig gives gas, hvis sejren skulle i hus. Og Preben Andersen gav gas, kørte på marginalerne og satte hurtigste tid i dette heat; ca. 1,5 sekund foran Tim Svanholt og 6,5 sekund foran Henning Fabricius.

Men der manglede 0,4 sekund i at slå dagens vinder Henning Fabricius. Men teamet var stolte over den flotte 2. plads, og denne placering gav nok point til at teamet vandt det samlede Yokohama Mesterskab Øst. Og det efter at der kun er kørt 3 ud af 4 afdelinger. Så det var en kæmpe sejr.

(Foto: Flemming Jørgensen)

Det var et rigtig godt løb. Det er enormt sjovt, når der bliver kørt så tæt og der er spænding til det sidste. Tak for god konkurrence og tillykke til vinderne. Tino Jørgensen / Jonas Jørgensen i Toyota Corolla blev nr. 12 i deres klasse og nr. 26 generelt.

Nu skal der lades op inden DM4, Sydhavsrally, der køres ved Nykøbing-Falster i dagene 13. og 14. september. Jesper Borgen er forhindret i at deltage, så Mie Petersen, som tidligere har kørt enkelte løb med Preben Andersen, vil igen være at finde i co-driver sædet i BMW M3.