Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Johan Jokinen på podiet på Nürburgring

Formula Renault
2.0 NEC 

02/09/08 

World Series by Renault blev afviklet på Nürburgring i Tyskland for 90.000 tilskuere, hvor en af attraktionerne var Northern European Cup i Formel Renault 2.0. Efter en god tidtagning med 2. og 4. plads til de to race om søndagen var vejen banet for gode præstationer i det hårde internationale felt.
 


Johan Jokinen på podiet med vinderen Valtteri Bottas, toeren Tobias Hegewald og teamchef Timo Rumpfkeil fra Motopark Academy.
(Foto: JJ Racing)

I søndagens første race var set-up til racet langt fra optimalt, og trods en god start fra forreste række mistede Johan flere placeringer i de første sving pga. manglende greb i dækkene. Det tog Johan flere omgange at få tilstrækkelig varme i dækkene, hvorefter han kunne stabilisere sin position på 5. pladsen, men på intet tidspunkt var der greb nok i bilen til at han kunne angribe modstanderne foran.

”Det var helt håbløst. Selv om jeg fik en god start, havde jeg arbejde nok i at bare blive på banen i de første sving. Derefter kunne jeg bare håbe på, at en af de andre lavede fejl, men det gjorde de ikke. Jeg gjorde det så godt jeg kunne, men selv om jeg havde mere greb i dækkene i den sidste halvdel af racet, havde jeg ikke en chance for at køre mig op igen, så jeg må være tilfreds med min 5. plads”, siger en noget skuffet Johan Jokinen.


På vej til podiet.
(Foto: JJ Racing)

Der blev gjort en del ændringer i bilens set-up til dagens andet race, og det gav pote. Johan startede fra 4. position, og der var virkelig herrekamp i toppen af feltet, hvilket gav tyske Tobias Hegewald muligheden for at køre fra feltet med serieføreren Valtteri Bottas som den nærmeste efterfølger. Derefter fulgte polakken Kuba Giermaziak med Johan og flere andre topkørere i hælene. I toppen indhentede Bottas Hegewald, og efter Johan på 4. omgang overhalede Giermaziak var vejen åben til at indhente det 6.045 sekunders forspring, Hegewald havde fået. Efter 6 omgange var Johan i hælene på Hegewald, som foran sit hjemmepublikum forsvarede sin andenplads med næb og kløer, men afstanden til det ternede flag blev til sidst for kort.

”Det var et fedt og rigtig sjovt race, og bilen kørte som drøm. Der var virkelig kamp til stregen undervejs, og jeg var den eneste, der kunne matche Bottas i omgangstiderne, så jeg er meget tilfreds med min kørsel. Jeg lagde kraftigt pres på Hegewald, men han har erfaringen til at forsvare sin linje, og det gjorde han godt”, fortæller Johan.

De sidste to race i serien køres den 3.-5. oktober i Spa-Francorchamps.

JJ Racing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Nürburgring
  • 31/08/08 - Nürburgring - Formula Renault 2.0 NEC
  •