Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Kart

Super fart til Super Kart

Dansk Super Kart 
02/09/08 

Nicolaj Møller Madsen vinder for 2. år træk, årets Super kart i KF 3 klassen
12 finaler skulle afvikles på 3 forskellige baner, før der kunne findes en vinder af årets Super kart, og for Nicolaj Møller Madsen var det meget vigtigt at score max. point i hvert eneste heat, efter den dårlige start på Thy racing center engang i foråret.
 

Men det var en optimistisk Nicolaj, som tog til Grindsted, for at deltage i den sidste afd. Han var godt nok 15 point efter førende Michelle Gatting og 7 point foran Thomas Kreps.
Reglementet var ændret, så der var dobbelt point, i begge dages finaler, hvilket vil sige at der var lidt flere point at score, men rigtig mange point at miste.


Med 2. pladsen sikrer Nicolaj Møller Madsen den samlede sejr i et meget langt og ekstremt spændende mesterskab.
(Foto: Møller Madsen Presse)

Allerede under træningen var det de 2 førende i mesterskabet, der dominerede, og der var lagt optil nogle uhyggeligt spænde finaler.
Prefinalen lørdag gav en sejr til Michelle Gatting, som med overbevisende kørsel satte alle på plads, Nicolaj som ikke rigtigt havde ramt det rigtige setup blev 3.er og kom derved 18 point efter Michelle. Andreas Hansen havde igen rigtig god fart i karten, som i Roskilde blev 2er. hvilket var til en lille fordel for Nicolaj, da Andreas lå langt nede i mesterskabet.
Finalen lørdag blev så første finale, hvor de unge kørere skulle konkurrere om dobbelt point, og det kan godt ryste selv den mest erfarende chauffør, og da starten går giver det et gys i ryttergården, fordi storfavoritten Michelle, var tæt på at bremse sig selv af banen.
Det gav selvfølgelig luft til de andre og Nicolaj havde igen fundet farten, og kom hurtigt i front, en placering han holdte til heatets afslutning, tæt forfulgt af Andreas. Den finale satte for alvor Nicolaj i mesterskabs tanker.

Efter en lang lørdag aften og søndag formiddag, skulle kørerne igen ud til de afgørende finaler, der resterede nu kun 2 finaler i årets Super kart og for første gang i år, var den forsvarende mester Nicolaj i føring af mesterskabet.
Grindsted go-kart bane leverede perfekte omgivelser og for engang skyld, var vejret på den lyse side. Dejligt solskin skinnede på 22 deltager i KF3.
Nicolaj startede på pole, efter sejr i begge kvaliheat, Michelle lige ved siden. I mesterskabs stillingen, var der nu også en stærkt kørende Jonas Hansen, der kunne true Nicolaj.

Starten går, Nikolaj kommer godt af sted, og fører, men pludselig kommer et flag frem, med mekanisk defekt og med en nummertavle, med nr. 17. Nicolajs nummer.
Kædeskærmen manglede.
Heldigvis kører Nicolaj straks i pit, for rettet fejlen og forsætter ud i heatet.
Nicolaj score præcis point nok til stadig at føre, men Jonas er kun 8 point efter.
Super Kartens sidste finale og igen starter Nicolaj på pole, Nicolaj stikker fra i front, Michelle og Jonas får en dårlig start og mister placeringer.
Nicolaj fører stort set hele finalen, men er meget tæt forfulgt af en stærkt kørende Andreas, som til sidst kommer forbi Nicolaj. Med 2. pladsen sikrer Nicolaj Møller Madsen den samlede sejr i et meget langt og ekstremt spændende mesterskab.


Vinder af Dansk Super Kart 2008 bliver Nicolaj Møller Madsen. Nr. 2 bliver Jonas Hansen, uheldige Michelle Gatting slutter på en 4. Plads.
(Foto: Møller Madsen Presse)

Så det var en lettet og glad vinder der kunne drage, fra Grindsted, men der bliver ikke lang tid til at hvile på laurbærende, for allerede mandag aften, drager teamet til Varrennes i Frankrig for at deltage i Europa mesterskabet i KF3.

Møller Madsen Presse


Læs mere om:
  • Michelle Gatting
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Grindsted Gokart Bane
  •