Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bil nyt

Dansker i international designkonkurrence

Bil nyt 
02/09/08 

Får støtte af Danmarks- og europamester Michel Nykjær
Som eneste dansker er designeren Michael Witus Schierup udvalgt blandt 30 delfinalister i en international designkonkurrence, afholdt af Peugeot. Konkurrencen finder sted for 5. gang, og kun én gang før er det sket at en dansker er udvalgt blandt de 30 der går videre i konkurrencen.
 


Peugeot Verde.
(Foto: Michael Witus Schierup)

Peugeot Verde
Bilen som Michael har designet er både økonomisk, miljøvenlig og nem at køre rundt med i storbyen, og så hedder den til og med Verde, som netop betyder grøn på Spansk. ”Konkurrencen gik ud på at designe en bil der kan begå sig i fremtidens storbyer, samtidig med at den indeholder designelementer fra det 21. århundrede og dertil også er miljøvenlig. Derfor har jeg designet Verde til at være alle dele og lidt ekstra,” fortæller Michael der til daglig arbejder på reklamebureauet KP2 i København, hvor han sidder som grafiker.


Peugeot Verde.
(Foto: Michael Witus Schierup)

Og det lidt ekstra må man sige at bilen indeholder, der er nemlig tænkt på det hele når man snakker om Peugeot Verde. Bilen er blandt andet designet til at ”udfolde” sig under kørsel på motorvej, og modsat folde sig sammen ved bykørsel og parkering.


Peugeot Verde.
(Foto: Michael Witus Schierup)

Konkurrencen
Konkurrencen afholdes hvert år og dette års tema er "Imagine the Peugeot in the worldwide megalopolis of tomorrow".
Udfordringen går på at designe en bil der blandt andet er behagelig at køre, miljøvenlig og økonomisk effektiv, samtidig med at den er brugbar langt ud i fremtiden. Designere fra hele verden kan deltage, og af de mange indsendte forslag udvælges 30 designs som går videre til anden runde af konkurrencen. Her skal et dommerpanel bestående af blandt andet Jean Philippe Collin, administrerende direktør hos Peugeot, en repræsentant for Microsoft samt alverdens internet brugere udvælge de 10 designs som går videre til den endelige finale. Herefter udvælges vinderen af Peugeot´s dommerpanel.


Peugeot Verde.
(Foto: Michael Witus Schierup)

Vinderen af konkurrencen får udover en pengepræmie på 10.000 Euro også bygget sin bil i 1:1, som udstilles på Shanghai Motorshow 2009. Fra fredag d. 14. August kan man stemme på Michael og hans design på nedenstående link: http://www.peugeot.com/en/design/design-contest/5th-edition.aspx


Peugeot Verde.
(Foto: Michael Witus Schierup)

Dansk racerkører støtter op om designprojekt.
Danmarks- og europamester i touringcar Michel Nykjær støtter Michael i projektet. ”Det er fantastisk at en dansker kan være med i en så stor konkurrence, det tegner godt for den danske bilindustri. Og at bilen oven i købet er miljøvenlig er jo kun et plus, det er helt sikkert vejen frem. Jeg synes at bilen er sjov og super fed, og det er interessant at følge en sådan udvikling af de spændende biler vi helt sikkert vil kommer til at se i fremtiden, udtaler Michel Nykjær.

www.michelnykjaer.dk


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  •