Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom Kristensen kørte sig op

DTM 
31/08/08 

DTMEfter en skuffende tidtagning tog Tom Kristensen revanche i søndagens DTM-løb på Brands Hatch, da han stod for det største avancement i feltet og kunne notere en syvendeplads og dermed to point. Disse var lige nøjagtigt nok til, at han med Audi-kollegaen Timo Scheider generobrede førstepladsen i team-mesterskabet.
 

”Efter sådan et løb ærgrer man sig endnu mere over, at det kiksede i kvalifikationen. Jeg havde god fart i bilen, men med start fra en tolvteplads var det svært at komme frem på den mindste bane i kalenderen. I løbets sidste tredjedel skyggede jeg Mercedes-køreren Bruno Spengler, men mine dæk var helt slidt ned efter et tidligt sidste pitstop, så jeg havde ikke greb nok til at turde satse et angreb. Banen var glat efter regn i begyndelsen af løbet, og i flere sving lå der også grus som følge af en række afkørsler undervejs. Jeg håbede på en fejl fra Spenglers side, men den kom ikke,” sagde Tom K efter afslutningen i England.

For Audi blev det efter fiaskoen i seneste afdeling på Nürburgring, hvor mærkets tre førende biler – heriblandt Tom Kristensen fra pole – måtte en ekstra gang i pit på grund af en fejlvurdering af en meteorolog, oprejsningens time. Regnen i begyndelsen af løbet kunne udvikle sig, men denne gang holdt Audis prognoser vand.

”Det var godt for os, især fordi vi med Timo Scheider i spidsen for løbet næsten kun kunne træffe en forkert beslutning. Sidste gang kostede det en sejr til Tom, men i dag formåede vi at stille den rigtige taktik. Med Timos sejr er der nu ni point ned til nærmeste forfølger, så det ser godt ud før sæsonens tre sidste løb. Men, som vi så på Nürburgring, kan alt ske i DTM, så vi tager intet for givet,” sagde Audis motorsportschef Dr. Wolfgang Ullrich.

Tom Kristensen fik i øvrigt til løbet besøg af sin gode ven, golfspilleren Søren Kjeldsen.

”Søren missede ligesom jeg i går ”cuttet”, da han deltog i European Tour på Gleneagles, så det var en skidt weekend for os nordjyder. Nu går vi ud og får et herremåltid i aften, og så vender vi frygteligt tilbage,” lovede Tom K straks efter syvendepladsen.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Timo Scheider
  • Tom Kristensen
  • Brands Hatch
  • 31/08/08 - Brands Hatch - DTM
  •