Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Rossi på hjemmebane

Moto GP 
29/08/08 

I denne weekend befinder den italienske mega-stjerne, den 7-dobbelte MotoGP verdensmester og manden, der fører dette års VM, Valentino Rossi sig på hjemmebane. Kun 15 kilometer fra sit hjemby, Tavullia, starter han sin 250-hestes Fiat Yamaha op og forsøger, at udbygge sit VM-forspring yderligere. Stedet er Misano Grand Prix banen i Italien og løbet er 13. afdeling af MotoGP VM.
 

I forvejen har Rossi 50 points ned til VM 2’eren, den regerende verdensmester, australieren Casey Stoner, som kører Ducati. Med 25 points for en sejr er Rossi sikker på, ikke at blive passeret i VM-kampen indenfor de næste to Grand Prix’er – det er en luksus situation, men den er selvskabt, for Rossi har, ikke mindst i de sidste to løb, ydet en formidabel præstation.


Valentino Rossi starter i weekenden sin Fiat Yamaha op på Misano racerbanen, kun 15 kilometer fra mega-stjernens hjemby, Tavullia.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Fiat Yamaha raceren har udviklet sig til, ret beset at være den bedste motorcykel i MotoGP feltet – og havde det ikke været for et par uheld, der måske godt kan tilskrives manglen på erfaring, havde Rossis unge team-kammerat, spanieren Jorge Lorenzo været den, Rossi skulle vare sig imod i VM-striden. Et par skader undervejs i sæson’en betyder, at Lorenzo ”kun” er på 4.pladsen i VM – men det er blot hans første sæson i motorcykelsportens eliteklasse og han har gjort det bedre end man kunne forvente.

Rossi går naturligvis efter endnu en sejr. Men Lorenzo, som vandt sidste år på Rossis hjemmebane i 250 ccm klassen (og senere sluttede som 250 ccm verdensmester for anden gang) er også indstillet på at komme på podiet. Han har allerede vundet sit første Grand Prix i år og har ambitioner om flere sejre.

Stoner er dog rival nr. 1. Han kører på en italiensk Ducati og for Ducati er en dårlig placering foran de italienske Tifosi den største nedtur, man kan opleve. Om det kommer til at ske eller Stoner slår Rossi på hjemmebane, får de millioner af TV-seere, der trolig følger verdens bedste motorcykelkørere i aktion, weekend efter weekend, året igennem svaret på søndag eftermiddag, hvor bl.a. Eurosport dækker Grand Prix’et i Misano.

Stillingen i VM forud for weekendens Grand Prix:
1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 237 pts.
2. Casey Stoner (AUS), Ducati, 187 pts.
3. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 172pts.
4. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 120 pts.
5. Andrea Divizioso (ITA), Honda, 110 pts.
6. Colin Edwards (USA), Yamaha, 102 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Fiat og Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Misano
  • 31/08/08 - Misano - Moto GP
  •