Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup

2 x podieplads til Jesper Wulff

207 Spider Cup 
31/08/08 

Til Bosch GP Danmark kørte Jesper Wulff sine første sprint løb i Peugeot Spider Cup, og efter weekendens 2 løb var Jesper meget tilfreds med resultaterne. Det var små marginaler der betød at Jesper ikke vandt begge løb.
 

Forud for Bosch GP Danmark er det ikke meget Jesper har kørt i Peugeot Spider eller i nogen anden bil på bane de seneste 2 år. Det er blevet til nogle få test i forskellige klasser internationalt og nationalt, og et enkelt 4 timers løb (sammen med Mike Mathiesen) på Djursland i Peugeot Spider. Det har sikkert også været med disse fakta at Jesper, forud for weekenden udtalte at han ville være tilfreds med placeringer inden for top fem.


Jesper Wulff sagde forud for løbet at han ville være tilfreds med placeringer inden for top fem.
(Foto: Harry Laursen)

Defekt under tidtagning
Efter 8 min. 22 sek. er Jespers dæk ved at være oppe i temperatur på Peugeot Spideren, og Jesper har taget føringen med hurtigste tid og forbedre, med mere end 0,4 sek. på næste omgang og er 0,6 sek. hurtigere end næst hurtigste kører. Banen og dækkene bliver bedre og bedre, og dermed bliver bilerne også hurtigere og hurtigere. På dette tidspunkt er der ingen der ser ud til at kunne true Jesper’s første pole i Peugeot Spider, og dog – Jespers nye bil får problemer med gearskift og Jesper fortsætter med nedsat fart to omgange, men må køre i pit, hvorfra Jesper kan følge konkurrenterne der løbende forbedre deres tider. Efter 17½ minut holder Jespers tid stadigvæk til pole, men her lykkes det Tommy Schröder sætte én enkelt tid der slår Jespers tid med 1/100 del sek.
Efter tidtagningen finder Team Peugeot Køge Sport en fejl på bilens rat, hvorpå gear skiftet betjenes via små betjeningsgreb bag på rattet.

Jesper snydt for første plads
Jesper skulle starte bag Björn Felix Hansen, som var hurtigste bil i det kombinerede løb for Peugeot Spider Cup og Aquila SR1 Challenge. Da starten gik holdt Björn Felix Hansen stille og Jesper var nødsaget til at kører slalom rundt om Aquila’en, samtidig med Tommy Schröder fra anden start plads, og Ronny Wechselberger fra fjerde fik en god start. Jesper blev dermed henvist til en placering på tredjepladsen. De første otte omgange lå disse tre biler tæt i front langt foran det øvrige felt. På ottende omgang lykkedes det Ronny Wechselberger at finde vej forbi Tommy Schröder, uheldigvis havde der været kontakt mellem de to biler, og Jesper fik chancen for at passerer forbi Tommy der var lammet i situationen. Nu var de tre førende vendt om, og løbet slutte med Ronny Wechselberger tæt forfulgt af Jesper og David Falch, med Tommy efter på en fjerde plads, ærgerligt for Tommy.
Efter lørdagens løb og pokal overrækkelse besluttede juryen som følge af Tommy Schröder havde indgivet protest, at Ronny Wechselberger skulle straffes for påkørsel af Tommy. En straf der betyder at Ronny Wechselberger rykkes tilbage i startopstillingen til næste løb på Sturup Raceway. Ærgerligt for Jesper, for hvis afgørelsen var truffet tidligere, ville det betyde at Jesper havde vundet løbet.

Kanon start til Jesper
Til søndagens løb skulle Ronny Wechselberger og Jesper starte i første række, med Ronny på pole. Jesper fik lavet en kanon start, og kom først ind i første sving og overtog dermed fører trøjen. Jesper lagde stærkt ud på første omgang, og første gang målstregen passeres er Jesper 1 sek. foran Ronny, men da der bag Jesper og Ronny har været masse sammenstød mellem fem biler, med store skader på flere af bilerne, blev der sendt safety-car på banen, og Jespers forspring blev reduceret til ingen ting.
Efter tre omgange bag safety-car blev løbet sat i gang igen. Og længe så det ud til Jesper skulle vinde, men Jesper havde problemer med understyring ind i svingene, så med Ronny godt kørende bag og mere og mere aggressiv, lod Jesper ham komme forbi på fjerde sidste omgang. Hvor Steffen Møller nu lå i komfortabel afstand bag Jesper.
Med fire omgange tilbage af løbet kan Jesper nu koncentrere sig om at kører sit eget løb, uden at skulle forsvare sin plads. Steffen Møller kørte lidt ind på Jesper, men var ikke nogen reel trussel, idet Steffen Møller ikke på noget tidspunkt i løbet har kørt tider der kan bringe ham forbi Jesper. Da der er én omgang tilbage ligger Steffen mere end 3/10 sek. efter Jesper, uden mulighed for at komme forbi Jesper, med mindre han kører en kanon omgang væsentligt hurtigere end tidligere i løbet.

Skub af bulldozer
På sidste omgang ligger Steffen Møller i komfortabel afstand bag Jesper på vej ind i chikanen der fører kørerne ind på det ’nye’ baneafsnit. Her skifter Steffen kortvarigt Spiderne ud med en bulldozer, og kører ind over græsset indenom og ind i siden af Jespers Peugeot Spider. Med det resultat at Jesper bliver skubbet rundt med bagenden, og Steffen kan ’flot’ kører forbi som Ronny havde gjort i løbet lørdag, da han påkørte Tommy Schröter. Jesper slutter løbet på en tredje plads bag Steffen.
Jesper og Team Peugeot Køge Sport var enige om at løbet skulle afgøres på banen, og af de officials der har set hændelsen. I dette tilfælde tolkede dommer / jury at Steffen Møller kun skulle idømmes en tidsstraf på 3 sek. for påkørsel af Jesper, og da Jesper kører over målstregen 3 ½ sek. efter Steffen får denne straf ingen betydning for resultatet.
Team Peugeot Køge Sport har i weekenden, og op til løbet arbejdet meget professionelt, og gjort hvad der var muligt for bil og team præsterede det optimale. Jesper er tilfreds med egen indsat i weekenden, set i forhold til den korte tid han og Team Peugeot Køge Sport har haft sammen, samtidig med Jesper naturligt mangler noget køretid i bilen, i forhold til konkurrenterne på nuværende tidspunkt.
Jesper føler sig godt tilpas i bilen, og håber på flere løb i fremtiden, og vil takke ’Jesper Wulff Fanklub’ og sponsorer for at gøre det muligt at deltage i Bosch GP Danmark i 2008.

Harry Laursen
http://www.jesperwulff.dk


Læs mere om:
  • Jesper Wulff Laursen
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK
  •