Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Scandinavian Drift Series

Diverse 
19/08/08 

- 60 sekunder i bedste sendetid
Tirsdag den 12. august 2008 kom drifting for alvor på lystavlen i Danmark, da TV2 Nyhederne bragte nyheden om SD Series flotte debut i den bedste sendetid. Også TV Syd var på pletten og lavede en forrygende reportage om SD Series. Derudover dækkede både Vmax, Streetfire, Auto Bild, Sportscartesting.com, Bilmagasinet og Autosport begivenheden.
 

Flyvende start for drifting i Danmark
SD Series havde en forrygende start på Padborg Park. Rigtig mange var mødt frem, herunder alle Danmarks største drift talenter. Norge, Sverige og Irland var flot repræsenteret ved Skandinaviens stormester Frederik Aasbo og verdensklassekøreren Darren McNamara. Sidstnævnte kører i den amerikanske Formula Drift Serie i USA og var mødt frem til trods for den lange rejse. Mange andre kørere fra den allerede anerkendte del af motorsporten var også mødt talstærkt op. Her kan nævnes både Kevin Magnussen, Michael Outzen, Søren Mosebo, Michael K. Christensen, Johan Jokinen, Jacob Gejl, Dennis Lind og Allan Simonsen.

Tilmelding over forventning
Fra kørernes side var der meget stor opbakning og et ønske om en Skandinavisk drift serie. Mere end 50 kørere og biler havde tilmeldt sig eventet på Padborg Park. Specielt Nissan og Toyota var stærkt repræsenteret, men også BMW og VW viste flaget. Der var også fornemt besøg - den amerikanske legende Eleanor fra "Gone in 60 seconds" med Nicolas Cage lagde nemlig vejen forbi Padborg Park i bedste driftstil.

Kørerne var suveræne
Eventet startede ved middagstid, hvor Erik W Pedersen bød den inviterede presse, kørere, sponsorer og samarbejdspartnere velkomne. Derefter var der show med de indbudte kørere. Fra første omgang, var speederen i bund og bilerne driftede tæt side om side, mens kørerne på imponerende vis kontrollerede de mange hestekræfter rundt i banens mange sving i simuleret kamp.

"Det ser bare for fedt ud"
Kevin Magnussen var ikke et sekund i tvivl: "Næst efter Formel 1 er det helt klart den motorsport, jeg helst vil se på." Kevin sprang selv i en bil og prøvede kræfter med drifting. Bagefter indrømmede han, at det var noget sværere, end han havde forestillet sig: "Respekt for kørerne. Man kan klart lære noget teknisk ved at drifte, som man kan bruge i andre motorsportsgrene."

Den europæiske serie til Danmark
Prodrift Series var selv kommet for at se SD Series event på Padborg Park. Graham McNamara, stifter af både den Irske og den europæiske serie, havde kun rosende ord til overs for SD Series første store event. Den generelle tilbagemelding fra alle de tilstedeværende var da også, at underholdningsværdien var langt over norm og at de helt klart ville komme næste gang.

Drifting i fremtiden
Samarbejdet om en Europæisk serie i Danmark er nu en realitet og drifting spås allerede nu en stor og utrolig spændende fremtid i Danmark. SD Series vil gøre sit til at løfte den opgave der nu ligger foran, for at skabe den serie som de mange danske talentfulde kørere fortjener og fortsætter det store arbejde med at finde flere interesserede sponsorer. Følg med på www.sdseries.eu.

SD Series


Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Dennis Lind
  • Jacob Gejl Pedersen
  • Johan Jokinen
  • Kevin Magnussen
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Michael Outzen
  • Søren Mosebo
  • Padborg Park
  •