Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Kart

Kart-frontrunner i DSK-finale på hjemmebane

Dansk Super Kart 
28/08/08 

Den talentfulde - Team Danmark-støttede - karting-kører: Bo Sørensen fra sydvestjyske Klimaks Racing ligger på førstepladsen i den stærktbesatte ranglisteturnering: Dansk Super Kart (DSK).
 

2008-finalen foregår på hjemmebane på kartingbanen lidt uden for Grindsted i weekenden: 29.-30. august, og her vil nogle af finalerne blive vist direkte i fjernsyns-kanalen dk4.


Bo Sørensen scorer topresultater i Dansk Super Kart (DSK).
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I al beskedenhed er jeg regerende vice-danmarksmester i klassen: Karting Formula 3 (KF3), forklarer Bo Sørensen. - Denne klasse er åben for unge kørere i alderen: 13-15 år. I 2008 er jeg dog skiftet til den lidt hurtigere KF2-klasse af både alders- og vægtmæssige årsager. Med de forholdsvis få hestekræfter i karten er det vigtigt lægge så tæt på minimumsvægten (kart plus kører) som muligt.

- Der anvendes den samme motor i begge klasser, supplerer far og teamchef Erik Sørensen. - I KF2 har motoren dog lidt højere omdrejningstal. Desuden er det tilladt at anvende forhjulsbremser, hvilket giver en lidt bedre stabilitet i karten under nedbremsningerne.


Sydvestjyden ser frem til DSK-finalen på hjemmebane.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Ranglisteturneringen: Dansk Super Kart afvikles over 3 løbsweekender i Thy, Roskilde og Grindsted. Dette foregår med 2 identiske arrangementer henholdsvis lørdag og søndag. Normalt har både tidtagning og kvalifikationsheatene givet placeringspoints, men i 2008 er reglementet blevet ændret således, at udelukkende finalerne er tællende til mesterskabet.

- Foreløbig er afdelingerne i Thy og Roskilde afviklet med bidrag fra det danske sommervejr, fortsætter Bo Sørensen. - Spredte regnbyger stiller store krav til karting-teamene, fordi man kan vælge mellem regn- og tørvejrsvæk. Jeg er dog i front for KF2-klassen med 4 placeringspoint til nærmeste konkurrent.

- Løbet søndag i Grindsted bliver ekstra spændende, oplyser Erik Sørensen. – Her giver placeringerne dobbelte matchpoint, hvorfor Bo skal være oppe på hjemmebane-dupperne.


Brødrene Christian og Bo Sørensen er klar til DSK-finalen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Lillebror Christian Sørensen er førsteårsdeltager (rookie) i KF3-klassen, men viser pænt stigende formkurve blandt Bo Sørensens tidligere konkurrenter. Således har finale-resultaterne været: 12, 11, 14 og 7.

- Det er nogle skrappe kørere i KF3, afslutter Christian Sørensen. - Man skal virkelig være skarp på dagen for at slutte i TOP TI. Det er derfor en god ballast, når de nuværende frontrunnere rykker op i KF2. På nuværende tidspunkt ligger jeg på en foreløbig 13. Plads i KF3.


Christian Sørensen har vist en pænt stigende formkurve i KF3.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Ialt stiller der lidt over 80 kørere til start i DSK-finalen.

Klimaks Racing

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Christian Sørensen
  • Klimaks Racing Denmark
  •