SuperLeague
28/08/08

Kombinationen af fodbold og motorsport ser, efter flere års tilløb og forskellige konstruktioner, endelig dagens lys når der i denne weekend blændes op for Superleague Formula.

Løbsformatet er bygget op ved at hver klub konkurrerer i identiske single-seaters konstrueret og bygget af Elan Motorsport Technologies i USA. Motoren er en V12'er med 750 hestekræfter bygget af Menard Competition Technologies i Storbritannien.

Efter den sidste runde af pre-sæson test i dag, vil teams'ene køre på banen i to træningssessioner lørdag formiddag efterfulgt af et nyt unikt kvalifikationssystem.

Teams'ene opdeles i to grupper i 15-minutters sessioner. De første fire biler fra hver gruppe vil derefter gå ind i en shoot out konkurrence - 1. mod 8., 2. mod 7., 3. mod 6. og 4. mod 5.

To biler sendes på banen for at sætte en tid - hver bil får lejlighed til at sætte en tid med deres rivaliserende kører fem sekunder efter.

De fire vindere af kvartfinalerne, gå ind i en semifinale kamp. Den endelige shoot-out for pole vil blive udkæmpet mellem de to semifinale vindere.

Søndagens løbsformat vil også tilbyde to løb, hvor grid'en til det andet løb er en fuldstændig omvendt grid i forhold til resultatet af det første løb. Løbene vil blive blive gennemført op til 44 minutter, hvorefter kørerne vil modtage besked om at der er en omgang tilbage.

Søndagens race startes på Donington Park søndag kl 11:00. Løb 2 to er planlagt til kl. 14:00.