Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

Kæmpe chance for dansk formelkører

SuperLeague 
27/08/08 

Kasper Andersen får nu, som den første danske formelkører, chancen for at kører med i den nye serie Superleague Formula, der bliver den helt store udfordrer til Formel 1.
 

- Det er en helt fantastisk chance, siger Kasper Andersen. Det er den mest potente racer jeg nogensinde har kørt. Tættere på Formel 1 kommer man ikke, og hvem ved om denne serie bliver lige så stor som Formel 1, siger Kasper Andersen, der lige nu er på vej til Donnington i England, hvor Superleague Formula har verdenspræmiere i denne weekend.

Den nye racer er en videreudvikling af den amerikanske Champ Car racer. Den er udstyret med en 12-cylindret 4,2 liters motor der yder 750 hk, en Formel 1 yder 800 hk.


(Foto: Superleague Formula)

Kasper Andersen testede for første gang den store racer, for 14 dage siden i Italien. Det gik så godt at flere teams viste interessere for den danske kører.

- Jeg har haft kontakt til flere teams, men valgte det tyske team GU-Racing, der er teamansvarlig for det græske storhold Olympiacos racer, siger Kasper Andersen

Superleague Formula er lige nu under opbygning. Ideen er at kombinere to af verdens mest populære sports events, fodbold og motorløb. Bilerne præsenterer klub farverne og dyster med hinanden med over 300 km/t, som Superleague Formula skriver på deres hjemmeside. Der er plads til 20 klub racer i Superleague Formula og listen tæller ud over Olympiacos kendte klupper som f.eks. Milan, Liverpool, Flamengo og Anderlecht.

Serien afvikler over seks løbs weekender rundt om i Europa i år, med to løb per weekend. Næste år bliver der 9 løbs weekender stigende til 17 løb kloden rundt.


(Foto: Superleague Formula)

- Det gode ved denne serie er, at alle bilerne er ens, så her er det i høj grad op til kørerne og teamet at finde det rigtige setup, siger Kasper Andersen, der nu kan se frem til at dyste med et stærkt felt af konkurrenter, der tæller tidligere Formel 1-kørere og nogle af de allerbedste fra GP2.

- Det er absolut den største udfordring for mig til dato. Hvert løb varer 55 minutter og meget kommer naturligvis til at afhænge af, hvilket team der lægger den bedste pitstop strategi og finder det rigtige setup, siger Kasper Andersen der har svært ved at få armene ned efter han har fået chancen for at køre med i Superleage Formula.

Søren Andersen


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • GU-Racing Team International
  • Olympiacos
  • Donington Park
  • 31/08/08 - Donington Park - SuperLeague
  •