En forbandelse - eller bare sort uheld

Danish Endurance
Championship

26/08/08

DEC - Danish Endurance ChampionshipMedlemmerne i team Wounlund er normalt hverken til Woodoo, heksekunst eller anden form for overtro, men efter seneste afdeling af DEC på Padborg Park, er enkelte af medlemmerne ved at overveje muligheden for, at der er overnaturlige kræfter involveret i afviklingen af det Danske mesterskab for langdistancekørsel.

Man kunne godt forestille sig, at en eller anden gammel nordisk gud med racersport som ansvarsområde, var blevet anråbt, med henblik på at spænde ben for ww-racing.
Baggrunden for disse overvejelser skal findes i ww-racings resultater fra de seneste løb – startende med finaleløbet i 2007, hvor en sikker 1. plads og det danske mesterskab gik op i olierøg 15 min før det ternede flag.
Årsag, et hullet stempel i den nyindkøbte motor.

I vinterpausen bliver motoren renoveret hos ham der kan det, men ved testen før 1. løb, viser det sig, at en stempelring er smuttet, og første løb bliver kørt med en reservemotor.

Til 2. løb, var motoren klar, og nu kunne det ikke gå galt.
Men det gjorde det.
Motoren var utæt og olie i koblingen gjorde, at ww-racing endte som nr. 4.
Om igen.

Motoren pakkes om, og 3. afdeling 2008, afviklet i den netop forgangne weekend starter som planlagt. Teamet starter på pole i klassen, og strategien følges perfekt af de to kørere:
Efter 2 timer ligger den mintgrønne Saxo som nummer 4, i et løb, der indtil da er præget af voldsom regn, mange perioder med safety-car, og sikker kørsel af Werner Wounlund.

Ved det planlagte pit stop, hvor der tankes og skiftes til intermidiates, kommer Bjørn Larsen i bilen.
Banen er tørret noget op, og timimgen for dækskift er perfekt.
Bjørn gør det han skal – han kører omgange12-18 sekunder hurtigere end de forankørende konkurrenter, der stadig er på regndæk, og efter 20 min. er han ½ omgang foran nummer 2 i klassen, og på en generel 10. plads.

Fem minutter senere er det hele slut - en nyrenoverede motor står urokkeligt fast.
Uden nogen form for varsler, har et eller andet i motoren opgivet ånden.

Her er det, at overtroen begynder at gribe nogle at teamets letpåvirkelige medlemmer.
” Har nogen kastet onde øjne på vores team, eller hvad foregår der?