Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen i front i DTC

Danish
Touringcar
Challenge 

18/08/08 

To sejre og en fjerdeplads og føring i DTC. Det er resultatet efter endnu en forrygende weekend for Team Den Blå Avis’ Jan Magnussen.
 

Ved Bosch Grand Prix Danmark har den dominerende faktor heddet Jan Magnussen. Pole position i kvalifikationen samt to start-mål-sejre og en fjerdeplads er resultatet sender Magnussen i front i DTC efter en weekend, hvor flere af DTC’s topkørere sendte sig selv agterud.

Finaleløbet, hvor Magnussen skulle starte i pole position, blev en relativt monoton affære helt i front. Weekendens overraskelse, privatkøreren Peter Ager, kunne ikke gøre noget ved Big Mag. End ikke en safetycar-periode kunne true Magnussens sejr.

- Alt er bare forløbet efter planen, jeg fik den vigtige pole position, sejre og har vundet masser af point. Jeg er superglad efter sådan en weekend, det var lige hvad vi havde brug for. Nu er det os, der har styringen i mesterskabet, også selvom det så godt ud inden denne weekend, siger Jan Magnussen.


(Foto: Kim Igel)

Bag Magnussens paradekørsel i finaleløbet var der masser af dramatik. Påkørsler, straffe og senere diskvalifikation for at have overhalet under safetycar-perioden sender den tidligere mesterskabs-etter Tom Pedersen tilbage i rækkerne.

Chevrolet-køreren Michael Outzen når til allersidst at overhale Peter Ager og ligger nu som nummer to efter Jan Magnussen i den samlede stilling. Henrik Lundgaard kørte sig frem til en ottendeplads efter at have udgået i dagens andet løb, hvilket giver ham en øjeblikkelig, delt tredjeplads.

- Indtil nu har vi måttet køre smart, have farten men samtidig bruge hovedet, da vi skal have point på kontoen hele tiden. Det ændrer sig sådan set ikke herfra, selvom det selvfølgelig bliver svært til næste løb på Sturup Raceway, hvor jeg får en del succesballast, siger Magnussen.

Martin Jensen så længe ud til at skulle hente gode point til både sig selv og teammesterskabet med en sjetteplads efter Jason Watt. Men på næstsidste omgang spinder han i et forsøg på at gå forbi Watt og ender som nummer 13 i mål. Sammen med en 11. og en 14. plads i de to foregående løb, fortsætter Jensens uheldige stime.

Top ti i finalen ved Bosch Grand Prix Danmark:
1 Jan Magnussen BMW 320si E 90
2 Michael Outzen Chevrolet Lacetti
3 Peter Ager BMW 320si E90
4 Jens Edman Peugeot 407
5 Jason Watt Seat Leon
6 Michael Carlsen Peugeot 407
7 James Thompson Honda Accord
8 Henrik Lundgaard Chevrolet Lacetti
9 Kasper Jensen BMW 320si E90
10 Jesper Sylvest BMW 320si E90

13 Martin Jensen BMW 320si E90

Stillingen i DTC efter femte af otte afdelinger:
1 Jan Magnussen, 200 point
2 Michael Outzen, 191
3 Henrik Lundgaard, 175
4 Tom Pedersen, 175
5 Michel Nykjær, 147
6 Robert Schlünssen, 129
7 Jason Watt, 127
8 James Thompson, 121
9 Jens Edman, 116
10 Kasper Jensen, 88

11 Martin Jensen, 72

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Team Den Blå Avis
 • Jyllandsringen
 • 17/08/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her