Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Jan Magnussen vinder for Corvette i Canada

ALMS
GT Class 

25/08/08 

American Le Mans SeriesJan Magnussen fortsatte sin fantastiske sæson, da han natten til mandag dansk tid, vandt sæsonens syvende sejr i GT1 klassen i den Amerikanske Le Mans Serie. Løbet, der blev afviklet på Mosport i Canada, var en magtdemonstration fra Jan Magnussen og hans amerikanske holdkammerat Johnny O’Connell.
 

Johnny O’Connell startede løbet i bilen fra Pole Position og udbyggede en lille føring. Men 55 minutter inde i løbet betød en periode med safetycar, at forspringet forsvandt.
Jan Magnussen overtog bilen, men blev tæt forfulgt af Corvette teamets anden bil med Aston Martin på tredjepladsen. Jan Magnussen var dog urørlig og var stærkest igennem trafikken på banen. Han udbyggede stille og roligt en føring og var derfor ikke truet, da han efter de i alt 2 t. 45 min. kunne køre over målstregen til sæsonens syvende sejr for Corvette, den sjette i træk.


(Foto: Christina Bergdahl)

For Jan Magnussen og Johnny O’Connell bragte sejren på Mosport gode minder, da det var her, de vandt sammen for første gang, da de kørte sammen hos Panoz i 1999. Med sejren har Jan Magnussen nu vundet i alt 21 sejre i den Amerikanske Le Mans Serie.

”Syv sejre – det er for cool” sagde en glad Jan Magnussen efter sejren. ”Vi var flyvende. Da jeg kom i bilen vidste jeg, at det drejede sig om at være hurtig, konstant og beslutsom i trafikken. Jeg kom ekstremt godt igennem trafikken og der er ikke en eneste skramme på bilen. Vi havde været hurtigst i alle træninger og i kvalifikationen, så vi vidste, at vi havde det, der skulle til, så det var en utrolig tilfredsstillende måde at vinde på”.


(Foto: Christina Bergdahl)

Med den syvende sejr i otte løb, ser det rigtig godt ud for mesterskabschancerne for Jan Magnussen og Johnny O’Connell, der nu fører mesterskabet med 27 point (171-144). Men den hurtige dansker ved dog, at meget hurtigt kan ændre sig i motorsport. ”Selvfølgelig ser det rigtig godt ud for mesterskabet, men vi ved også, at vi blot skal lave en enkelt nul-score, så er det tæt igen. Så vi begynder ikke at slappe af og fejrer ikke noget før det er sikkert”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Corvette Racing
  • Mosport Park
  • 24/08/08 - Mosport Park - ALMS
  •