Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

A1 Grand Prix

A1GP bil imponerer på Silverstone

A1 Grand Prix 
26/08/08 

De nye 'A1GP Powered by Ferrari' biler blev testet igen over tre dage i sidste uge - på britisk jord for første gang på Silverstone International Circuit i Northamptonshire. Den nye sortebemalede A1GP gjore sin debut sideløbende med den gule testbil, hvor den første egentlige sammenligning kunne ses på en bane, hvor de forrige A1GP biler havde kørt omfattende testkilometer.
 

Mandag og tirsdag var Danny Watts ved rattet i bilen, så han blev den første kører til at have testet både den gamle og nye A1GP bil. "Den har mærkbar mere power," kommenterede han. "Den nye aerodynamiske pakke hjælper til at komme endnu hurtigere gennem de hurtige dele af banen. Kulfiberbremserne arbejder meget godt. Du kan bremse meget senere end nogensinde før. Det er meget mere som en fuldblods racerbil. Samlet er præstationen et skridt op på alle områder. Jeg nød virkelig at køre bilen. "FIA GT mesteren, Thomas Biagi, kørte alle tre dage, mens Jonny Kane også var i bilen onsdag.

Programmet for Silverstone inkluderede også at teste det nye PowerBoost system. Den nye 8-cylindrede Ferrari motor har en effekt omkring 600 hestekræfter når føreren trykker PowerBoost knappen, der giver cirka 60 ekstra hestekræfter i forhold til sidste sæson. En imponeret Watts siger: "De ekstra 60 hestekræfter du får med 'push-to-pass' vil åbne flere overhalingsmuligheder på alle bane som A1GP besøger denne sæson, hvilket skulle gøre løbene endnu mere spændende."

Testen gav også mulighed for A1GP's fotograf til at få de første skud af den nye Ferrari motoren der ligger i raceren.

Designteamet har også udgivet bilens dimensioner som vist nedenfor, der viser at den nye bil er en anelse kortere i længden, men bredere set samlet, og med en lidt højere frihøjde.

A1GP Powered by Ferrari Car dimensioner:

Samlet længde
4814mm

Akselafstand
3100mm

Front
2014mm (inkl. dæk)

Bag
2028mm (inkl. dæk)

Kørehøjde
27mm

A1GP General Manager, Technical and Operations, John Wickham: "Testen var meget opmuntrende og begge testkørere gav meget nyttig feedback. Bremserne er meget, meget bedre i ydeevne, motoren er stærkere, og den har mere power og mere drejningsmoment. Vi har selvfølgelig flyttet os fremad med denne bil. Med dette har vi nu gennemført 6.100 kilometers test med den første testbil og 581 kilometer med den anden."

Benji

Læs mere om:
  • Danny Watts
  • Silverstone
  •