Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

JA Motorsport til Grand Prix på Jyllands-Ringen

Advan Cup 
22/08/08 
Yokohama

Endelig fik sommerpausen ende og JA Motorsport kunne sætte kursen mod Jyllands-Ringen for at deltage i Bosch GP Danmark. Som traditionen byder, var vejret flot – næsten for flot, hvis man spurgte Anders Majgaard: - Bilen går bedst, når temperaturen lige er nogle få grader lavere, men det går nok endda.
 

Fredagens træning så også flot ud på papiret, men realitetssansen manglede ikke: - Mine tider er de samme som jeg plejer på banen her, så de andre må have kørt langsommere. Nu får vi se til tidtagningen.


Der er god fart i BMW’en.
(Foto: Gripping Media)

Det blev en meget tæt kvalifikation. De ni første biler indenfor et sekund og med Anders på tredjepladsen. Et par nye navne havde blandet sig i toppen, mens hurtige og garvede kørere som Kent Iversen og Bruno Rasmussen var faldet ned i feltet. Det burde til gengæld borge for spændende kørsel i søndagens løb.

Da starten gik pressede Michael Skipper kraftigt på for at komme frem, men Anders holdt uden problemer sin plads efter Lars Højris og Peter Olsen. Efter et par omgange var rækkefølgen stabiliseret og der blev lagt afstand til Michael Skipper. Det betød også, at der stille og roligt blev halet ind på de forankørende, men afstanden var for stor og hastighedsoverskuddet for lille til at nå helt op og forbedre tredjepladsen.


Blomster og sølvtøj for tredjepladsen.
(Foto: Gripping Media)

Andet heat blev en mere spændende affære med rigtigt racerløb. Den ændrede startrækkefølge betød nu, at en række kørere lå bedre til at udnytte en god start. Det blev et løb med mange dueller og tæt kørsel. Nogle gange var kørslen lige tæt nok – i hvert fald fik Lars Højris sendt den rød-hvide BMW ud af kurs og ned på syvendepladsen.


Lars Højris overhaler.
(Foto: Gripping Media)

I løbet af et par omgange var pladsen hentet hjem igen, men førergruppen havde fået lidt mere luft. Bagfra kæmpede Kent Iversen sig frem, og det blev til en fight over flere omgange. På et tidspunkt lykkedes det Kent at overhale, men pladsen blev taget tilbage igen efter en flot og god duel.

- Det var virkelig sjovt, nok det bedste løb i år. Kent måtte arbejde for at komme forbi, men jeg kunne tage pladsen tilbage næsten med det samme. Det er en fornøjelse at have fået bilen til at gå rigtigt, så jeg kun skal tænke på at udnytte dens potentiale.

Med en fjerdeplads i andet heat er den samlede placering i mesterskabet også en fjerdeplads, men kun et enkelt point efter Bruno Rasmussen. Det er således en topmotiveret Anders Majgaard, der allerede er begyndt at se frem til næste løb på Sturup Raceway,den første weekend i september.

- Det var en mærkelig weekend. Trods gode resultater var det svært at være rigtig glad, fordi man hele tiden havde tankerne hos Jens Hansens familie. Jeg har altid nydt at se Jens køre og vil altid huske ham som en god ven og kammerat. Æret være hans minde.

JA Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Anders Majgaard
 • JA Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 17/08/08 - Jyllandsringen - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her