Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS3

To pole positions og to podiepladser

Special Saloon Car
SS3 

22/08/08 

Efter en lang sommerferie, der blev brugt på at løse et problem med oliekøleren på BMW'en samt en smuttur til Oschersleben med tilhørende podiepladser, var Jørgen Hansen, Fjenneslev, klar til den sidste halvdel af sæsonen i Bel-Ray SSC Challenge.
 

I den forgangne weekend gjaldt det Grand Prix Danmark, der bliver afviklet over tre dage fra fredag til søndag. SSC-klassen kørte deres første tidtagning fredag eftermiddag, hvor netop Jørgen satte hurtigste omgangstid foran brødrene Klostermann. Den flotte pole position til første heat blev imidlertid overskygget af den tragiske ulykke, hvor Jens Hansen kørte galt med sin Porsche 996 GT3 og døde af sine kvæstelser.

"Det er selvfølgelig meget ærgerligt når sådan noget sker", fortæller Jørgen, der selv har oplevet at være tæt på at komme slemt tilskade under et rally for en del år siden. "Jens var en meget fair kører, som vil blive savnet i feltet fremover."

Det blev af løbsledelsen besluttet at fortsætte arrangementet og der blev derfor kørt tidtagning til 2. heat lørdag formiddag. Her gentog Gamle Hansen bedriften fra fredag eftermiddag - to pole positions i samme weekend må siges at være flot.


I tidtagningerne var Jørgen Hansen hurtigste mand.
(Foto: Gripping Media)

Søndag formiddag blev første heat afholdt med et minuts stilhed til ære for Jens Hansen. Derefter blev der kørt racerløb. Jørgen stak nærmest af fra resten af feltet, og kun Claus Klostermann fulgte nogenlunde med. En safetycar-periode fjernede forspringet, men igen trak Jørgen og BMW'en fra land og kunne dermed indtage den øverste plads på podiet efter løbet.

Jørgen selv var en smule forbavset:
"Det er ikke fordi, jeg har justeret en masse hen over sommeren, så det er nok ikke dét. Men efter at have kørt på Oschersleben, hvor svingene er noget hurtigere end i Danmark, føles det nærmest som om, man kører i slowmotion igennem svingene..." Slowmotion eller ej; der kom gode points ind på kontoen til #302.

Andet heat, der blev kørt som et af weekendens sidste, var igen med den hvide BMW M3 GTR i forreste startposition. Med en god start kom Jørgen godt afsted, men med Claus Klostermann lige efter. Efter nogle omgange kom Michael Klostermann op og fik held med at overhale. Det samme skete kort efter for Claus, og Jørgen var henvist til 3. pladsen. Ikke helt tilfreds med situationen satte Jørgen et angreb ind på Claus og kom forbi.


Det lykkedes Jørgen at udbremse Claus Klostermann.
(Foto: Gripping Media)

På vej igennem hesteskoen fik BMW'en dog for meget fart på og ramte lidt grus, hvilket sendte ham en tur ud igennem sandfanget. Men som gammel rallykører blev Jørgen Hansen ikke nervøs, men holdt i bedste rally-stil bilen sidelæns igennem sandfanget, hen over græsset og tilbage på banen - det er jo ikke for sjov, at man er tidligere rallykører.

Efter turen i gruset måtte Jørgen se de to brødre snuppe de øverste podiepladser, men kunne som trøst få en pokal med hjem for 3. pladsen.

Hansen Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jørgen 'Gamle' Hansen
  • Hansen Racing
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •