Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Porsche Pirelli Super Cup

Huisman i gaderace

Porsche Cup 
26/08/08 

Patrick Huisman sluttede 7er i søndagens tiende runde af 2008-Porsche Mobil 1 Supercup i Valencia. Efter at have startet fra 10. pladsen undgik Lenox racing føreren et sammenstød i første sving, og fremviste et rent og hurtigt tempo i racet på den nye Valencia gadebane.
 

Fri træning og kvalifikation
Huisman brugte fredagens frie træning til at få størst mulig viden om den 5,4 kilometer lange bybane og finde en passende opsætning. Den 4-dobbelte Supercup mester sluttede de 30 minutters session i niende position.

I lørdagens kvalifikation, var Huisman ikke i stand til at maksimere sit potentiale da han to gange blev ramt af et elektronisk problem med sensoren i motorstyringen. Med ganske stort tidstab på banen, var han kun i stand til at køre en hurtig omgang som i sidste ende gav ham 10. pladsen på søndagens grid.

Patrick Huisman: "En skam at vi løb ind i tekniske problemer under kvalifikationen i dag, da mine sektortider indikerer at jeg kunne have kæmpet om en plads i forreste række. Men som det var utrolig tæt i dag, med de første 20 kørere inden for ét sekund af hinanden, så tror jeg stadig vi fik det bedste ud af disse omstændigheder."

Race
Med både bane- og lufttemperaturer tæt på 30 grader i Valencia, var varmen virkelig på til løbet. Med omkring 105.000 tilskuere på tribunerne, fik Huisman en god start på løbet. Men da flere biler stødte sammen i det første sving, tabte han terræn for at undgå dem, og røg nogle pladser tilbage. Huismans beslutning om at starte 14-omgangs løbet med lavt dæktryk gav pote halvt inden i løbet. Som løbet skred frem, viste Huisman endnu en gang at han er en sand racer da han overhalede fem biler med og sluttede på en stærk 7. plads.


(Foto: Insight F1)

Patrick Huisman: "Jeg er virkelig glad for dagens løb. Ligesom i de foregående weekender, havde vi et godt race tempo, men tabte faktisk en bedre slutplacering efter lørdagens problemer i kvalifikationen. Men jeg har positive følelser over for min præstation i denne weekend, og denne nye store begivenhed. Jeg vil nu nyde en lille pause, inden vores næste runde på Spa-Francorchamps om en uge. Ligesom sidste år, er jeg meget ivrig efter at give det hollandske publikum noget at juble over!

Benji

Læs mere om:
  • Patrick Huisman
  • Valencia (gadeløb)
  •      ASETEK SIMSPORTS