16 sekunder afgørende i langdistanceløb over 4 timer

Danish Endurance
Championship

24/08/08

DEC - Danish Endurance ChampionshipJørgen Hansen/Jesper Holden tog sejren i den mest jævnbyrdige klasse
Tredje afdeling af Danish Endurance Championship blev lørdag eftermiddag kørt på Padborg Park, hvor 36 mandskaber fordelt på tre forskellige klasser i bedste Le Mans-stemning kæmpede om at tilbagelægge flest omgange over de godt fire timer, løbet varede.

Størst spænding om udfaldet var der i klassen for de mindste biler op til 1600 cm3, hvor positionerne konstant skiftede mellem de forskellige hold i takt med, at de skulle i pit for at tanke og skifte dæk, fik skader på bilerne, der skulle repareres, eller havde uheld på racerbanen.

Kampen om generalsejren på Padborg Park stod mellem BMW’en (t.h.) med Claus Klostermann, Michael Klostermann og Kurt Thiim og Porschen med Michael Nissen, Ole Poulsen og Kristian Poulsen.
(Foto: Morten Alstrup)

Klassens forsvarende mestre Johnny Andersen/Frankie Jørgensen/Keld Brændgaard, Horsens/Horsens/Vedbæk, lagde ud med at føre klassen, men trak så taktikken med tankstoppet så yderligt, at man endte med at køre tør for benzin. Dette forfremmede de følgende hold Steffen Larsen/Tom Rørvig, Greve/Ørum, og Werner Wounlund/Bjørn Larsen, Ishøj/Greve, men da godt halvdelen af løbet var kørt, var de alle blevet overhalet af Jørgen Hansen/Jesper Holden, Skærbæk/Rødding. Det sydjyske makkerpar var i den næste time konstant med i kampen om klasseføringen, som dog skiftede ejermand mellem dem og Steffen Larsen/Tom Rørvig i takt med at teamene skulle tanke, men fra en placering bagest i feltet dukkede Chris Larsen/Lasse Pedersen/Jannik Jensen, Horsens/Juelsminde/Horsens, op. Denne trio kørte stærkere og stærkere og overtog andenpladsen, men da løbet blev flaget af, manglede Chris Larsen knapt 16 sekunder i at nå Jørgen Hansen.

Hansen og Jesper Holden vandt den tætteste sejr på Padborg Park, da de sejrede i klasse 1 med bare 16 sekunders forspring. Under tidtagningen var det kraftige regnvejr og de medfølgende vandpytter den største udfordring.

Også i klassen for de største biler over 2000 cm3 var der udsigt til tæt opgør. Her havde DTC-køreren Kristian Poulsen, Padborg, fået opbygget et forspring på et par omgange, da han midtvejs i løbet overlod sin Porsche til først Ole Poulsen, Padborg, og siden Michael Nissen, Middelfart. Men der blev gjort stort indhug i forspringet af Claus Klostermann/Michael Klostermann/Kurt Thiim, Solrød Strand/Gørløse/Luxembourg. Sidstnævnte trio havde vundet foregående langdistanceløb på banen, og de var meget opsat på et dacapo.

Da de sidste tankstops var overstået godt en time før løbet afslutning, befandt Claus Klostermann sig i front med en omgangs forspring til Michael Nissen, men denne var meget opsat på at køre det tabte ind. Han passerede Claus Klostermann og kom på omgangshøjde med ham, men hele to gange spandt han af banen, hvilket effektivt gav sejren til Klostermann & co.

Klassen for biler mellem 1601 og 2000 cm3 endte med en ny sejr til Martin Clausen/Ulrik Larsen, Skærbæk/Asperup, men i løbets indledende fase var de ikke hurtigste mandskab på banen. Her havde Roland Poulsen, Sverige, lagt ud i et gevaldigt tempo, som gjorde, at han efter 40 minutter kørsel kunne overtage klasseføringen og samtidigt opbygge et mindre forspring. Men et sammenstød med en langsommere konkurrent sendte ham ud af løbet.