Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Toptid til Tirsgaard

Super
Challenge 

23/08/08 

MC-Basen Super ChallengeSteven Tirsgaard kørte sin hurtigste tid på Jyllandsringen i årets MC-Basen Super Challenge.
 

Bosch GP Danmark på Jyllandsringen i den forgangne weekend var starten på sidste halvdel af MC-Basen Super Challenge med mange deltagere i klassen samt mange tilskuere på lægterne. Det første løb søndag blev aflyst grundet væskespild på banen fra bilerne dagen før, idet det ikke var forsvarligt at starte løbet. Steven Tirsgaard opnåede en samlet 6. plads i dagens løb, og undervejs kørte han sin hurtigste tid i år på banen 1.12,685. Steen Hansen sluttede på 10. pladsen i løbet.

Teamet havde gæster fra hovedsponsoren Martin Professional A/S samt Alpi Spedition lørdag og søndag til tidtagning og løb samt besøg i Ryttergården, hvor teamet blev præsenteret, og der blev informeret om Yamaha YZF R 6 racerne, beklædning, sikkerhedsudstyr og kørsel på banen samt meget mere. Det er en stor fornøjelse for teamet med de interesserede og glade gæster i Ryttergården - det motiverer både kørerne og alle hjælperne omkring teamet til at yde endnu mere.

Kørerne var ude på de 2 opvarmningsrunder til søndagens første løb, men de konstaterede, at banen nogle steder var meget glat efter væskespild dagen før, hvorfor løbet blev aflyst. Måske kan det aflyste løb afvikles senere på året under finalen d. 11. eller 12. oktober.

Til løbet søndag eftermiddag startede Steven Tirsgaard fra en placering som nr. 6, men han fik en rigtig elendig start og røg ned som nr. 8, hvorefter sceneriet fra det sidste løb på Padborg Park, hvor det blev en dyst med Allan Howard Christiansen og Ulrik Døssing Nielsen, der var placeret som nr. 6 og 7 på deres store Super Bike maskiner. Det blev til et godt race mellem de 3 kørere med flere placeringsskift og til glæde for teamet den sluttelige 6. plads til Steven, da løbet blev flaget af efter 8 omgange, idet Hauge Mikkelsen var styrtet længere nede i feltet, og han lå stadig på banen.

Steen Hansen havde kvalificeret sig til en start lige ved siden af Steven som nr. 7, men Steen fik en endnu dårligere start end Steven og faldt ned som nr. 12, hvorefter det blev et løb op af bakke, men han fik sig kæmpet tilbage som nr. 10, da løbet som tidligere omtalt blev flaget af. Han blev dog presset meget hårdt af sin gamle teamkammerat Carsten Lund på 11. pladsen, der kun var 0,392 sekund efter Steen.

Steen Hansen udtalte efter løbet: ”Jeg fik en rigtig elendig start, idet raceren stejlede, og jeg faldt helt ned på en 12. plads i det første sving. Det blev en hård dyst med bl. andet Carsten Lund op til den afsluttende 10. plads. Jeg troede fra starten af sæsonen, at R 6`eren kunne matche Super Bike maskinerne på Jyllandsringen, men jeg må nu erkende, at det ikke er muligt, hvis jeg skal helt frem i feltet” slutter Steen.

Steven Tirsgaard sagde efter løbet:
”Jeg lavede en elendig start fra en placering som nr. 6, og nede i første sving, var jeg nede som nr. 8, lige efter Allan Howard Christiansen og Ulrik Døssing Nielsen på deres Super Bike maskiner. Det blev en kamp med Allan og Ulrik, der skulle overhales i et af svingene på Jyllandsringen, idet de blot trak fra på langsiden, men det var meget vanskeligt, da de begge gjorde sig meget brede i svingene. Det lykkedes dog efter flere forsøg, og ved rødflagning af løbet, var jeg heldigvis foran dem på den samlede 6. plads ved passagen af mållinien. Det er helt urealistisk, at komme helt frem i toppen til de øvrige Super Bike maskiner, men hvis chancen byder sig vil jeg naturligt tage den” slutter Steven.

I den samlede stilling er Steven Tirsgaard uændret nr. 6 med henholdsvis 1 og 4 point op til de foranliggende, mens Steen Hansen er nr. 9 med 14 point op til nr. 8.

Næste løb i serien er den 6. og 7. september på Sturup banen ved Malmø, Sverige.

Se i øvrigt teamets hjemmeside THMotorsport.dk under galleri, hvor fotograf Morten Kimer har lagt mange billeder ind fra den forløbne weekend.

Martin Speed of Light
TH Motorsport


Læs mere om:
  • Steen Hansen
  • Steven Tirsgaard
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Super Challenge - DM
  •