Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS1

Tilbage på sporet!

Special Saloon Car
SS1 

22/08/08 

Efter en mildt sagt katastrofeweekend til SSC festivalen for KC Motorsport, viste vi til Bosch Grand Prix'et, at vi er kommet tilbage på det rigtige spor.
 

Den første tidtagning blev ikke til de bedste tider for nogen af kørerne, på grund af den tragiske ulykke med Jens Hansen. De ærgrelser, man kan have i den forbindelse, blegner dog i forhold til de savn, man næsten ikke kan forestille sig hans familie må lide under. Vore tanker vil altid gå til dem, når Grand Prix 2008 vil komme på tale. Jens Hansen er ikke personligt bekendt af undertegnede, men er altid blevet omtalt som en god sportsmand, og vil uden tvivl blive savnet i sporten – æret være hans minde.

Når vi taler om anden tidtagning lørdag formiddag, vil vi huske det som dengang Vejby for første gang kom under 1.15 på Jyllandsringen – 1.14.9. Det er nok ikke mange DTC kører, der ville skrive hjem om dette, men vi er rigtig godt tilpas med det. Vi savnede dog Morgans tider fra testen, hvor der ganske vist er bedre plads på banen, men der manglede dog stadig 2 sekunder.


Der skiftes til varme dæk under tidtagning – 3½ minut – vi får nok ikke job hos noget Formel 1 team.
(Foto: KC Motorsport)

Begge heat blev kørt søndag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel – lige noget for KC Motorsports kørere. Forholdene for et godt resultat var til stede, hvilket er belejligt, når det også er denne weekend de fleste sponsorer kommer på besøg.
Vejby og Morgan havde endda opnået henholdsvis bedste og andenbedste tid i begge tidtagninger i SS1.


Ny personlig rekord 1.14.5 – så er den ikke til at fange med kamera’et!
(Foto: KC Motorsport)

1. heat med flyvende start er dog noget, der passer den forhjulstrukne Borum rigtig godt, og man må lade ham, at det, er han rigtig god til. Allerede i 1. sving var Borum forbi Morgan og lige i hælene på Vejby. For enden af publikumslangsiden kiksede Vejby en nedbremsning, hvilket Borum straffede øjebliklig og kørte omkring ham.
Resten af løbet – næsten – kæmpede Vejby for at komme tilbage. Da der så kom safety-car på banen blev Vejby lidt hed om ørene, for han følte nok, han havde mere power end Borum, men havde ikke rigtig haft lejlighed til en overhaling, og safety-car’en fjernede måske den mulighed han måske ville have fået.
Heldigvis var den hurtigt ude igen og race’et givet frit.

Christer var vist faldet tilbage på et tidpunkt, men kom nu igen med vanlig kraft, og kørte omkring Vejby, da han så tog Borum fulgte Vejby med i hullet, og vupti – forrest igen i SS1, hvilket holdt de sidste 1½ omgang. Morgan var faldet lidt tilbage, men beholdt dog sin 3. plads.

2. heat med stående start passer lidt bedre til de baghjulstrukne BMW’er, dog skal man være vågen, for at komme med, og holde Borum bag sig, for det med starter er Borum rigtig god til. Morgan kom ikke rigtig med og kiksede et gearskift, og pludselig lå han 3. sidst ved første sving. Det blev et langt sejt træk op gennem feltet, men han sluttede dog på en 3. plads i SS1. Vejby til gengæld var der i mod flyvende, Borum kom aldrig tæt på og kun små 4 sekunder efter Jens Ole, der ellers nok plejer at have fart på hans SS3’er BMW.


Det må være nok med et billede af denne trio!
(Foto: KC Motorsport)


Efter sådan en weekend skal man da lige have et godt billede til albummet!
(Foto: KC Motorsport)

En weekend med fuld score til Vejby og 2 tredjepladser til Morgan giver håb. Det ser lovende ud for Vejby’s mesterskabsdrømme i SS1, og en tredjeplads til Morgan er inden for rækkevidde, om end den kan blive ligeså svær, som den generelle titel til Vejby.

Henning, KC Motorsport


Læs mere om:
  • Christian Vejby
  • Kim M. Jensen
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •