Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Til Gadeløb i Valencia

Formel 1 
20/08/08 

Optakt til Europas Grand Prix
Det sker ikke så tit - at vi skal med Formel 1 til en ny bane. Men i den kommende weekend sker det - Formel 1 kommer til den spanske by Valencia, hvor man i gaderne der, skal køre Det Europæiske Grand Prix.
 

Selve benævnelsen "Det Europæiske Grand Prix" har været brugt helt tilbage til de tidligste tider i Formel 1. Dengang blev det brugt om et løb der også gik under et andet navn. Senere blev det brugt for at give ét land lov til at arrangere flere løb. Det har været afholdt i England, i Tyskland og også tidligere i Spanien.

Men hvordan det så går på søndag - eller på lørdag for den sags skyld, når man nu kører på en helt ny bane, er i sagens natur ganske svært at spå om. På andre baner har man en idé om hvilke biler der har det godt på den bane, og hvilke kørere der er glade for den bane. Men alt det, er ganske ubeskrevet når man første gang triller ud på ubekørt asfalt.

Dog kan man nok tillade sig at gætte på at meget skulle være anderledes, hvis ikke vi i den kommende weekend så endnu et kapitel af kampen mellem McLaren og Ferrari. De to teams kæmper om VM og om dominansen. Desværre skiftes de som regel til at dominere, således at det bliver alt for lidt kamp undervejs i løbet.

Raikkonen har ikke vundet længe, men den slags plejer ikke at give finnen præstationsangst. Hvis tingene flasker sig for ham, er han et godt bud på en vinder. Han trænger også til at lukke hullet til Hamilton.

Men Hamilton og McLaren skal ikke udelukkes, de virker stærke og motiverede. Og at Kovalainen var manden der samlede sejren op i Ungarn da Massa gik i stykker, er ikke helt tilfældigt. McLaren triller godt i øjeblikket og det kan meget vel fortsætte.

Overraskelser øverst på podiet skal man nok ikke vente at se. BMW har vundet en enkelt sejr i år, men har på intet tidspunkt virket som om den næste var lige om hjørnet. Renault, Toyota og Red Bull har sammen med BMW også demonstreret at de godt kan være med i den forreste del af feltet - på en god dag altså. BMW har så haft en del flere gode dage, end de andre.

Og i Valencia kan de alle have muligheden for at overraske. En podieplads er realistisk for dem alle - hvis altså banen lige præcis passer til bilen og ikke mindst til køreren. Og hvem af de, og eventuelt et par andre længere nede i feltet, der lige præcis har den rigtige dag og derfor kan lave det gode resultat, det har gennem sæsonen vist sig stort set umuligt at spå om.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • Valencia (gadeløb)
  • 24/08/08 - Valencia (gadeløb) - Formel 1 - FIA F1
  •