Advan Cup
20/08/08

- på Jyllands-Ringen
Advan Cup køreren Anders Christensen vil næppe tænke tilbage på Grand Prix weekenden med gode minder, den skulle vise sig at blive præget af uheld på uheld.

Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen startede ellers meget godt for Anders Christensen, der placerede sin Peugeot 307 EPO III racer på 4. pladsen i den fri træning, hvor han kun var 0,2 sekund fra klassens hurtigste kører.

Der var god fart i både Anders Christensen og Peugeot raceren i den fri træning.
(Foto: Motorsporten.dk)

I tidtagningen gik det en anelse langsommere for Anders, hans omgangstid droppede 0,134 sekund, noget der i en klasse så tæt som Advan Cuppen er koster placeringer.
Det blev her til en startplacering som nummer 7 ud af de 21 kørere der stillede op denne weekend.

Første løb var ikke mange hundrede meter gammelt, før Anders blev involveret i et sammenstød med en konkurrent - et sammenstød som udover at tage Anders ud af løbet med et ødelagt styretøj, også 'indbringer' ham to ture gennem strafbanen. Ironisk nok holdt Anders på det tidspunkt i sandfanget ud for netop strafbanen - så han kunne jo gå den to gange!

Lørdag eftermiddag kunne skaderne gøres op på Anders Christensen's bil - der var nok at gå i gang med!

Lørdage aften og søndag formiddag herskede der stor travlhed omkring Anders' Peugeot racer, med igen at få den raceklar, og det lykkedes at få den klar til tiden, så han kunne indtage 18. pladsen på startgridden.

Andet løb startede fint for Anders der på de første par omgange kørte sig 10 placeringer frem, men efter 4 omgange var det hele slut.
Pludselig begyndte Peugeot raceren at sætte ud, for kort tid efter at stå helt stille. Det viste sig efterfølgende at sikringen til benzin pumpen var sprunget.

I søndagens løb havde Anders Christensen et godt løb, indtil en sikring satte en stopper for løjerne.

"Det var en meget uheldig weekend, selv om jeg nok selv var uden om problemerne i det første løb" - udtaler Anders Christensen - "men at blive stoppet af en sprunget sikring i det andet løb var meget ærgerligt, da jeg hurtigt var ved at nærme mig pointene!"

Efter at være udgået i begge løbene kom Anders fra Jyllands-Ringen helt uden nye point i mesterskabet, hvilket betyder at han nu er rykket ned på 10. pladsen.
Det får Anders en mulighed for at rette op på den 6. og 7. september, hvor klassen kører deres næste to løb på Sturup Raceway i Sydsverige, en bane som han glæder sig til gensynet med.