Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Special Saloon Car SS2

Sally's comeback gav pokal

Special Saloon Car
SS2 

20/08/08 

Jesper Sally Pedersen havde til weekendens Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen fået støvet sin Renault Megane II af, den stillede han op med i Special Saloon Car klassen, hvor den passede ind i division SS2.
 

Grand Prix'et var Sally's første løb i år, hvor han hidtil 'kun' har varetaget rollen som teamchef i AD Racing, og det var da også i netop AD Racing's farver at Renaulten kørte ud til den første tidtagning fredag eftermiddag på en delvis fugtig bane.
Her kunne Sally køre 9, hurtigste tid ud af de 32 biler der var på banen, en placering der rakte til 3. pladsen i division SS2 - så helt 'rusten' var den gamle ikke!


(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdag formiddags tidtagning kørtes på helt tør bane, hvilket passede klassens mange baghjulstrukne biler noget bedre, så på trods af at Sally forbedrede sin tid med mere end tre sekunder, blev han her placeret på en generel 10. plads og igen som nummer 3 blandt SS2 kørerne.

At der måske alligevel var lidt 'rust' i Sally efter så lang tids fravær som aktiv kører fik man et glimt af da starten på det første af søndagens to løb gik - her var Sally lige hurtig nok på koblingen, noget som dommerne takserede som en tyvstart, samt en 'stop'n'go straf.
Efter at have udstået straffen var Sally næsten bagerste mand i feltet, og han begyndte nu en indædt kamp for at komme frem på de pointgivende pladser igen.
Det lykkedes for ham at køre sig helt frem på 12. pladsen ud af de 25 kørere der fuldførte løbet - en imponerende indsats.
På 12. pladsen var han samtidig nummer 2 blandt SS2 kørerne.


(Foto: Motorsporten.dk)

De gode takter og den gode speed fortsatte langt ind i det andet løb, men så satte en utæt benzinpumpe Sally ud af spillet en omgang før målstregen!
Han havde dog på det tidspunkt kørt langt nok til alligevel at blive klassificeret som nummer 21 generelt, og endnu vigtigere som nummer 3 blandt SS2 kørerne.

2. og 3. pladserne i SS2 klassen rakte til en samlet 2. plads ved Grand Prix Danmark, dermed var der sølvtøj med hjem - noget som AD Racing's kørere nok skal komme til at høre for i fremtiden!

Hvad angår håneretten internt i AD Racing blandt Special Saloon Car kørerne, Jesper Sally Pedersen samt Niels Højby, så udviklede weekenden sig således:

1. løb:

Jesper Sally Pedersen 12. plads
Niels Højby 21. plads

2. løb:

Jesper Sally Pedersen 21. plads
Niels Højby 24. plads

Der er nok ingen tvivl om, at det bliver et hårdt efterår for Niels Højby, specielt med tanke på at Sally nu overvejer at stille op i flere af efterårs sæsonens Special Saloon Car løb.

Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Jesper Sally Pedersen
  • Niels Høiby
  • AD-Racing
  • Sally Racing
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •      ASETEK SIMSPORTS