Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 2

Ecclestone vil skabe ny serie

Grand Prix 2 
18/08/08 

Bernie Ecclestone har fået nye ideer på bordet, Ecclestone vil introducere en ”GP3” serie, serien skal være et alternativ til FIA’s vision om en Formel 2 serie.
 

Bernie Ecclestone og Max Mosley har ikke været for gode venner i den seneste tid, og det bliver de formentlig heller ikke i den nære fremtid, for ”Uncle Bernie” har nu lanceret sin egen ide til en ”billig” serie under GP2 klassen.

Max Mosley har tidligere præsenteret sin ide med at GP2 klassen skulle laves om til en mere økonomisk klasse at deltage i, med budgetter på max 200.000 euro per sæson. Men nu har Bernie Ecclestone fremlagt sin ide til en alternativ formel klasse.

Bernie ønsker ikke at erstatte GP2 klassen, men i stedet bygge videre på den eksisterende Formula Master klasse, hvor vi blandt andet har dansk deltagelse af Kasper Andersen.
Ecclestone vil gøre Formula Master klassen til en slags GP3 serie hvor der er mulighed for mindre teams til at konkurrere uden at skulle skaffe de store budgetter det koster at køre i GP2.


Formula Master klassen kan blive den nye "GP3" serie, ihvertfald hvis det står til Bernie Ecclestone
(Foto: KA-Racing)

Formula Master blev i begyndelsen af 2007 etableret som et billigere alternativ til Formel 3, mens det koster cirka 800.000 euro at køre Formel 3 per sæson, kan en sæson i Formula Master klassen gøres for cirka 450.000 euro. En sæson i Grand Prix 2 kan gøres for cirka 1,5 millioner euro.

Det ses af mange som en direkte provokation at Ecclestone nu blander sig de mindre support klasser og lancerer en ide der er modstridende med den Max Mosley allerede har fremlagt, men Bernie Ecclestone’s ide om en ”GP3” serie kan også være et politisk forsøg på at skubbe Max Mosley af pinden som formand for FIA.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • Thomas Biagi
  • 24/08/08 - Valencia (gadeløb) - Grand Prix 2
  •