Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Han kom, han så – men han sejrede ikke…

Polo Cup - DK 
19/08/08 

”Danmarks hurtigste souschef”, den 20-årrige Nordsjællænder Kennie Frydkjær Jensen, der normalt deltager i den tyske udgave af Volkswagen Polo Cup, var på gæstevisit på dansk asfalt, da han ved Bosch Grand Prix Danmark på Jyllands Ringen i den forgangne week end deltog i den danske udgave af Polo Cup'en.
 

Kennie debuterede sidste år i dansk banesport i netop Volkswagen Polo Cup og gjorde det i overbevisende stil ved at blive den mest vindende kører og samtidig sætte banerekord for klassen på både Jyllands Ringen og Padborg Park.

Forventningerne til en topplacering var derfor høje – både fra Kennie selv og fra de øvrige deltagere. For Kennie var det, efter nogle halv-sløje placeringer i Tyskland, vigtigt at få vist, at han stadig er den bedste dansker til ’at ride en Polo’ og fortsat er blandt de hurtigste, danske racerkørere.

Selvom Kennie havde ekstra 20 kilo ’erfaringsballast’ i forhold til sidste år, lagde han ud med at være hurtigste kører under den frie træning lørdag morgen. Dog var det tydeligt, at en anden af sidste års debutanter, Dennis Elgaard (- bror til Le Mans-køreren, Casper Elgaard) ikke uden kamp ville lade Kennie løbe med sejren.

Under eftermiddagens kvalifikation var Dennis hurtigste mand med Kennie blot 0,075 sekunder efter… Der var dermed lagt op til en yderst tæt dyst mellem de to kørere i søndagens løb.

Og tæt, det blev det – men desværre kun frem til tredje sving!
Her blev Kennie ’offer’, da den mesterskabsførende, Christoffer Østerby blev skubbet ind i Kennie på grund af en påkørsel efter en fejlvurdering af Jan Seerup. Modsat Christoffer, fik Kennie dog gang i raceren igen, men da var hele feltet passeret.


Seerup (23) brager op i Østerby (5), som ikke kan undgå at påkøre Kennie (gul Polo med nr. 47), der her er på vej rundt i en piruette mens Elgaard (22) slipper af sted til en sejr.
(Foto: Henning Smed)

Fra en 14. og sidsteplads begyndte han derfor en kamp for at komme frem igen men, til trods for at han omgang-for-omgang var banens hurtigste kører og undervejs kørte løbets fire hurtigste omgange (!) lykkedes det ham ’kun’ at avancere 10 pladser og slutte på en fjerdeplads – den mest ærgerlige placering overhovedet!


Kennie efter snurreturen – på vej til at køre løbets fire hurtigste omgange.
(Foto: Motorsporten.dk)

”Det er altid frustrerende, når man bliver sat af uden selv at have en ’aktie’ i det” - udtalte Kennie efter løbet - ”jeg havde naturligvis håbet på en sejr og set frem til en tæt og fair dyst med Dennis Elgaard, men den må vi altså have til gode til en anden gang!” - slutter racerkøreren, der trods det skuffende resultat fik vist både sig selv og andre, at han stadig er den suverænt hurtigste dansker i en Polo på Jyllands Ringen.

Vitesse Racing
Kurt Rene Jensen


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •