Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Nick på pole position

Advan Cup 
18/08/08 
Yokohama

"En lille og vågen er bedre end en stor og doven" er der et gammelt ordsprog der lyder, det kom til at passe lidt på Suzuki Swift køreren Nick Reimersø's weekend på Jyllands-Ringen.
 

Nick Reimersø fra HP Racing var denne weekend eneste 1600 cc kørere i Advan Cup feltet, hvor han var oppe mod 20 af de mere momentstærke 2000 cc biler, og her placerede han sig på 13. pladsen i fredagens fri træning.

I lørdagens tidtagning forbedrede han denne placering til en 8. plads, et fair udgangspuknt til det første af weekendens to løb.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det første løb bliv kørt lørdag efterimddag, og lige fra første meter kæmpede Nick for at komme frem i feltet, og det lykkedes for ham at køre sig op på den meget vigtige 6. plads, som udover at udløse 10 point, også giver pole position til det andet løb, da man vender de seks bedst placerede kørere på startgridden.

Lørdag aften var der lidt sommerfugle i maven hos Nick Reimersø - "det er kun anden gang jeg skal starte fra pole position i Advan Cuppen, så det er lidt spændende!"


Nick Reimersø på pole position ved søndagens løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Starten på søndagens løb gik lige efter bogen for Nick, han lavede en perfekt start, var første mand ind i svinget for enden af langsiden, og den placeren holdt han hele omgangen, men en lille kørefejl kostede på anden omgang 1. pladsen, og omgangen efter forsvandt 2. gearet i Suzuki raceren, et gear som bruges i rigtig mange af svingene på Jyllands-Ringen - herefter var det kun et spørgsmål om at komme gennem løbet og tage de point det eventuelt kunne blive til.
Nick hold dog godt fast i feltet på trods af problemerne, og kørte en efter forholdene respektabel 9. plads hjem.


(Foto: Motorsporten.dk)

6 og 9. pladserne indbringer Nick Reimersø henholdsvis 10 og 7 point til Advan Cup mesterskabet, hvor han nu er placeret på 8. pladsen.

Næste løb for Nick Reimersø og de øvrige deltagere i Advan Cup mesterskabet er på Sturup Raceway, en bane som rummer gode minder for Nick.

"Gearkassen havde drillet lidt allerede om lørdagen, men jeg var alligevel optimistisk forud for søndagens løb, og det så også meget godt ud til at begynde med, men på vej ud på det nye banestykke smuttede min fod to gange af spedeeren, og jeg tabte dermed momentet så Skipper kunne smutte forbi mig. Lidt senere i svinget for enden af publikumslangsiden blokkerede 2. gearet, og det var ikke muligt at bruge det de sidste 10 omgange - og det er slemt på Jyllands-Ringen" - udtalte Nick Reimersø efter Grand Prix weekenden - "nu skal vi have lavet gearkassen, og så ser vi frem til løbet på Sturup, hvor det jo gik meget godt sidste år."

I 2007 vandet Nick Reimersø både sin og Suzuki's første Advan Cup løb.
"Kan man gøre det en gang, er det også muligt at gentage det" - slutter Nick optimistisk.

Løbet på Sturup Raceway køres i weekenden den 6. og 7. september, og det gælder her den 6. ud af årets 8 løbsweekender for Advan Cup klassen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Nick Reimersø
 • HP Racing / Henrik Poulsen
 • Jyllandsringen
 • 17/08/08 - Jyllandsringen - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her