Falch på podiet igen

207 Spider Cup
DK

18/08/08

207 Spider CupDavid Falch var meget optimistisk forud for weekenden to Spider Cup løb i forbindelse med Grand Prix Danmark på Jyllands Ringen, og det blev da også til både point i begge løb, samt en tur på podiet - alligevel er han lidt skuffet efter weekendens indsats.

Forud for weekenden havde David testet på Jyllands-Ringen i regnvejr, og var derfor forberedt på det værste, men der blev ikke bruge for erfaringen med det våde element denne weekend, hvor alle klassens kørsler foregik på en dejlig tør bane.

I den frie træning kørte David den 5. hurtigste tid ud af de 23 kørere der var på banen i den kombinerede Spider Cup og Aquila SR1 klasse - han var her 0,5 sekund fra den hurtigste af kørerne.

Samme placering kørte han hjem i tidtagningen, dermed var der lagt op til at der skulle gøres en særlig indsat hvis der skulle køres en topplacering hjem, da kørerne foran ham alle var dem der kæmper med i toppen af mesterskabet = ikke just de nemmeste konkurrenter at køre op, og slet ikke at køre fra!

Første løb udviklede sig dog yderst positivt for David der i løbet af de 12 omgange som distancen var sat til, kørte sig op på 3. pladsen, og han krydsede målstregen kun 2,698 og 0,452 sekunder bag de to foran kørerende, så det var en meget tæt afslutning på lørdagens løb.
3. pladsen indbragte David 15 gode point til mesterskabet.

Søndagens løb skulle David starte fra 3. pladsen, så der var lagt op til at han her kunne være med til at kæmpe med om sejren i løbet, men sådan gik det desværre ikke.
David var lige hurtig nok da starten gik - og det så dommerene!
En tyvstart var de barske realiteter, og sådan en udløser en 'stop-and-go' straf, noget som samlet set koster mellem 20 og 25 sekunder - dermed var David bagerste kører i feltet med 22 konkurrenter foran sig!

Omgang for omgange kæmpede David sig frem, men jo højere han kom op i feltet, jo hurtigere kørere skulle han indhente og overhale, og så bliver et løb på 12 omgange lige pludselig alt for kort.
Hjulpet lidt af nogle køreres uheld, samt med hurtig og beslutsom kørsel sluttede David løbet på 10. pladsen, og scorede dermed yderligere 9 point i mesterskabet.

"Vi kom her til Jyllands-Ringen for at se om vi kunne kæmpe os tættere på 3. pladsen i mesterskabet, og det mål blev mere end indfriet, vi er nu på 3. pladsen i mesterskabet" - udtalte David Falch efter løbet, hvor han ikke lagde skjul på at han var skuffet over sin tyvstart - "den smuttede lidt på koblingen for mig, og selv om jeg fik bilen stoppet igen, er der jo tale om en tyvstart når der er gang i startlamperne - sådan er reglementet. Jeg kan dog trøste mig med at det er min første tyvstart, og så bare håbe på at det også bliver den sidste. De 24 point førte os op på 3. pladsen i mesterskabet, en i øjeblikket rimelig sikker 3. plads, da der er god luft ned til køreren på 4. pladsen - så vi ser nu frem til løbet på Sturup Raceway, hvor vi tidligere har haft nogle rigtig gode testdage."