Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Team Essex dobbelt uheldig på Nürburgring

Le Mans
Series 

18/08/08 

Søndagens 1000 km løb på Nürburgring viste, at Team Essex har farten til at være med helt fremme i kampen om førstepladsen i LMP2-klassen, men muligheden for sejr forsvandt også med ikke bare et, men hele to uheld for det danske team, som takket være en stærk slutspurt alligevel kom på podiet og blev nummer tre.
 

Casper Elgaard havde fået en flot start på løbet, hvor det i den første tredjedel af løbet lykkedes ham at følge Jos Verstappen fra Van Merksteijn Motorsport. Da der var kørt to timer og et kvarter var afstanden således blot tre sekunder mellem de to Porscher.

”Jeg var nået op til Embassy-teamet LMP2’er, som jeg skulle overhale med en omgang,” fortæller Casper Elgaard. ”Det var vigtigt for mig at komme forbi for at blive ved med at holde presset på Jos Verstappen, men Embassy-køreren trak over nedbremsningen, så jeg måtte panikbremse. Jeg endte med at blive sendt rundt og røg af banen.”

Episoden kostede Team Essex kostbar tid. Da Casper Elgaard var kommet fri fra sandkassen, kørte han i pit for at få bilen checket og samtidigt også overlade pladsen bag rattet til John Nielsen. Men så indtraf det næste uheld.


Team Essex kørte sig fra ottende til tredjepladsen på Nürburgring.
(Foto: Team Essex)

”På vej rundt på min første omgang i løbet er jeg så uheldig, at det ene dæk punkterer, og så må jeg køre tilbage i pitten igen for at få et nyt dæk på,” forklarer John Nielsen, der herefter for alvor kunne gå i gang med forfølgelsen af de førende. På dette tidspunkt lå Team Essex på en ottendeplads i klassen, men i kraft af en koncentreret indsats, hvor man i løbets afsluttende time kører på omgangstider, der matcher det vindende Van Merksteijn Motorsports tider, og hvor man har et afsluttende dækskifte, der blot tager 11 sekunder, lykkedes det at køre sig frem til en tredjeplads i LMP2-klassen, blot 22 sekunder efter Saulnier Racings Pescarolo på andenpladsen.

”Vi ligger stadig på andenpladsen, og det er vi rigtigt stolte af,” siger teamejer Peter Halvorsen. ”Vi har syv points forspring til Saulnier Racing på tredjepladsen, og med bare et løb tilbage skal der ikke meget til, for at vi sikrer os den sammenlagte andenplads, som har været vores målsætning for sæsonen.”


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Nürburgring
  • 17/08/08 - Nürburgring - Le Mans Series
  •