Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

DTC-mesteren tilbage i forreste række

Danish
Touringcar
Challenge 

16/08/08 

Tidtagningen i Danish Touringcar Championship på FDM Jyllandsringen forud for søndagens Bosch GP Danmark bød atter på overraskelser i rækkefølgen blandt Danmarks hurtigste racerkørere.
 

Jan Magnussen, England, var denne gang hurtigste mand i kampen mod stopuret, og dermed bliver BMW-køreren den femte forskellige kører i denne sæson, der har sikret sig en pole position i en tidtagning.


Michel Nykjær starter i forreste række i Danish Touringcar Championship på FDM Jyllandsringen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

På pladsen ved siden af Jan Magnussen i forreste startrække ved det første kvalifikationsheat i morgen middag kommer Michel Nykjær, Tappernøje, til at holde. Den regerende Danmarks- og Europamester har haft en endog meget svær sæson efter sit skifte fra en forhjulstrukket Seat Leon til en baghjulstrukket BMW 320si E90, men denne gang viste han den styrke og hurtighed, der normalt er hans varemærke.

Sydsjællænderen måtte dog også hele følelsesregisteret igennem. I den første af dagens to tidtagninger viste en kontrolmåling, at frihøjden på hans bil var for lav, hvorfor han blev frataget alle sine omgangstider. Mekanikerne fra Poulsen Motorsport måtte derfor i gang med en række justeringer, inden Michel Nykjær kunne komme på banen, og her kvitterede han for indsatsen ved at sætte foreløbigt bedste tid, der var to tiendedele bedre end nærmeste konkurrent. Længe så det ud til, at han ville tage sæsonens første pole position, men så afgjorde Jan Magnussen sagen til sin fordel med en ny supertid.

Den mesterskabsførende Tom Pedersen, Christiansfeld, blev treer i tidtagningen foran de to næste overraskelser i feltet, Martin Jensen, Albertslund, og Jens Møller, Ikast. Begge kørere havde længe været placeret i den bageste del af feltet, men de leverede to sensationer ved at rykke frem til henholdsvis fjerde- og femtepladsen.

”Jeg blev noget overrasket over, at jeg med mine dæk bare kunne holde på,” sagde Jens Møller bagefter. ”Bilen stod bare fast, men det var lidt af et chok at se, at jeg kunne forbedre mine omgangstider med syv tiendedele.”

Var der overraskelser forrest i feltet, var der også skuffelser længere nede i rækkerne. Chevrolet Motorsport Danmarks duo Henrik Lundgaard, Hedensted, og Michael Outzen, Ringe, var slet ikke så konkurrencedygtige som deres anden- og fjerdepladser i mesterskabsstillingen ellers indikerer. Henrik Lundgaard var indledningsvist med fremme i kampen om pole position, men måtte se sig kørt agterud til en startposition som nummer seks, mens vinderen af seneste DTC-finale, Michael Outzen, blot blev nummer 11.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra kvalifikationen
Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Michel Nykjær
 • Tom Pedersen
 • 17/08/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her