Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Coulthard vil forbyde tankning

Formel 1 
16/08/08 

Den erfarne Red Bull Racing kører David Coulthard har opfordret til at FIA forbyder tankning under løbene i Formel 1 for at øge spændingen på løbsdagen.
 

Formel 1 veteranen David Coulthard, der stopper med udgangen på indeværende sæson, langer ud efter tankning under løbene. En regel som blev genindført i 1994.
”Dengang hvor man havde alt sit brændstof i bilen fra starten, var det en meget større opgave for køreren at passe på sine dæk og bremser.”

David Coulthard mener, at der er forskel på om en kører kan pleje sine dæk gennem et helt løb, hvor andre måske er nød til at bruge to sæt dæk på et løb. Samtidig er der stor forskel på bilens opførsel i gennem et løb, da den bliver lettere og lettere. Disse ting skulle ifølge David Coulthard bevirke at der skulle komme flere overhalinger i gennem løbet og dermed mere spænding.

”I dag, i tørvejr, er det sjældent at du ser en kører som er startet længere ned end 2 startrække vinde et løb, fordi løbshastighed næsten er den samme som kvalifikations hastigheden, hvilket ikke er underligt under de nuværende forhold” - siger David Coulthard og han slutter med at sige:
”Hvis vi skal øge spændingen under løbene, tror jeg at vi skal forbyde tankning under løbene.”

Allerede fra næste sæson kører Formel 1 biler igen på rigtige slicks dæk, for at prøve at øge overhalingerne, hvis det ikke lykkes, skal FIA måske lytte lidt på hvad en af feltets mest erfarne kørere siger!

Selch

Læs mere om:
  • David Coulthard
  •      ASETEK SIMSPORTS