Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Team Essex er tilbage på banen

Le Mans
Series 

13/08/08 

Efter den flotte andenplads i 24-timers løbet på Le Mans er Team Essex tilbage på racerbanerne. I den kommende weekend stiller det danske racerteam op i årets næstsidste afdeling af Le Mans Series – på Nürburgring køres det klassiske 1000 km løb, der kan føres helt tilbage til 1953, og som har mange af sportens mest berømte navne på vinderlisten.
 

”Vores målsætning i Team Essex er klar,” siger John Nielsen. ”Når sæsonen er omme, skal vi ende blandt de to bedste i mesterskabet, for det giver automatisk adgang til næste års løb på Le Mans. Derfor er det endnu en sejr, vi går efter.”


Team Essex-kørerne John Nielsen og Casper Elgaard deltager i weekenden på Nürburgring.
(Foto: TeamEssex.dk)

Aktuelt indtager Team Essex andenpladsen i mesterskabet, seks points efter Van Merksteijn Motorsport, men bare fem points efter dem følger det næste hold, Horag Racing, så intet er derfor afgjort endnu.

Intet mindre end 16 teams stiller op alene i LMP2-klassen på Nürburgring. Det er fire mere end ved 24-timers løbet på Le Mans, og medvirkende til, at Team Essex kan forvente hårdere konkurrence i weekenden, er ikke blot det større antal deltagere. En stor del af de øvrige teams i feltet har løbserfaring fra sidste års udgave af løbet med deres biler, mens det er første gang overhovedet, at den nye Porsche RS Spyder kører på hjemmebane.

Alligevel føler Team Essex sig godt rustet til den kommende weekends udfordringer på racerbanen sydvest for Köln.

”Efter vores sejr på Monza og vores indsats på Le Mans er vi sat op til at tage endnu en sejr,” siger Casper Elgaard. ”Selv om det efterhånden er to måneder siden, at vi sidst kørte løb med bilen, har vi alligevel været ude at rulle på asfalten. I juli tilbragte vi to dage i Portugal, hvor vi testede på Estoril-banen sammen med Dunlop. Den test forløb rigtig godt, og vi føler, at de erfaringer, som vi hentede med dækkene, vil være med til at bringe os tættere på sæsonens anden sejr.”

Både Casper Elgaard og John Nielsen har tidligere erfaring med løb på Nürburgring, hvor begge kørere endda flere gang har stået øverst på podiet med laurbærkrans og den største pokal.

Tidsplan for weekendens løb i Le Mans Series løb:

Fredag:
12.15 - 60 minutters fri træning
17.00 - 60 minutters fri træning

Lørdag:
09.05 - 60 minutters fri træning
14.10 - 20 minutters kvalifikation for LMP1/LMP2

Søndag:
08.40 - 20 minutters opvarmning
12.05 - Start på Nürburgring 1000 km. løbet
18.50 - Seneste sluttidspunkt for løbet

TV-dækning af Le Mans Series løbet - søndag:

11.45-18.00 Motors TV
12.00-13.00 Eurosport 2
14.30-15.30 Eurosport 2
17.00-18.15 Eurosport 2


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Nürburgring
  • 17/08/08 - Nürburgring - Le Mans Series
  •