Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Mini Endurance

Endurance 
13/08/08 

Kan man køre Endurance-løb i en historisk Mini? Ja, det kan man (næsten).
 

Godt optændt af fremgangen med sin historiske Mini Cooper S i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix, så fik Søren Karmdal sat et projekt i søen omkring deltagelse i et 4-timers Enduranceløb med den svenske BMC-klub på Sturup Raceway søndag den 10. august.

Team Fearless (Teamet der ikke er bange for at tabe) bestod af Søren samt Formel-kørerne Niels Rask Larsen og Claus Møller og tankpasser Martin Nannerup, og debuten gik faktisk rigtigt godt. Fordi bilen har spær, så skal den køre med i ”Sport” klassen for hårdt pumpede biler, hvor spoilere, rørrammer, slicks, store bremser, airjacks og andre DTC-lignende opdateringer er dagens orden, så det var ikke mange chancer der blev levnet til den grønne Mini med standarddæk og historisk FIA vognbog.


(Foto: Team Fearless)

Der var også mange nye detaljer som skulle indøves og aftales, og strategien omkring tankning i den almindelige (og meget lille) 25-liters tank på Mini’en var heller ikke helt optimal til at starte med, så vi tabte nogle omgange den første time, hvor der var meget trafik med de startende Mini’er og de mange ”HT2” standardbiler.

Efterhånden kom der god fart i bilen, og efter ca. 2½ times ræs og rigtigt mange overhalinger på den våde og kringlede bane, så gik Mini #66 i spidsen for Sport-klassen med 3. bedste omgangstid generelt. Alt gik efter bogen indtil sidste planlagte pitstop og chaufførbytte. Bilen startede, kørte 2 sekunder og døde så pga. elektriske problemer. Reglementet foreskriver, at bilen for egen kraft skal krydse målstregen og tage det ternede flag, men Mini’en nåede ikke ud på banen igen i tide, så den blev desværre ikke klassificeret.

Det var en ærgerlig afslutning på et ellers rigtigt godt løb, men det var sjovt så længe det varede. Niels & Claus var også begejstrede for at køre i Mini’en, som var meget mere racerbil end formelkørerne havde turdet håbe på. Det ville være svært at forestille sig noget bedre end en debut-sejr, men hele teamet brænder for at prøve lykken en gang til.

Se mere info om BMC endurance løbene.


Claus Møller


Læs mere om:
  • Claus Møller
  • Niels Rask Larsen
  • Søren Karmdal
  • Team Fearless
  • Sturup Raceway
  •