2.0 NEC

12/08/08

- fik 6. og 5. plads i Zolder
Weekenden begyndte meget fint for Johan Jokinen med næsthurtigste tid i den fri træning i Northern European Cup i Formel Renault 2.0 i Zolder i Belgien, men derefter startede problemerne.

Først eksploderede motoren midt i tidtagningen, før Johan nåede at køre sine flyvende omgange, og resultatet blev en 7. og 6. startplads til henholdsvis lørdagens og søndagens løb.

(Foto: JJRacing)

I race 1 om lørdagen havde Johan avanceret fra 7. til 5. plads i feltet, da han forsøger at overtage 4. pladsen. Den førende kører, Valtteri Bottas, havde lige havareret i samme sving og efterladt en del sand på banen, som Johan endte på. Nedbremsningen blev betydeligt forlænget, og Johan fik en regulær flyvetur over kerbsene, hvorefter bilen var fuldstændig ude af balance. Der var over 40 kilos forskel i vægtfordelingen mellem de to forhjul, hvilket gjorde nedbremsningerne til en ret avanceret opgave i resten af racet. Derudover var der store problemer med gearskift efter motorudskiftningen dagen før, så Johan var reelt tilfreds med at ende racet på 6. plads.

”Jeg fik nok det maximale ud af mit race under de givne omstændigheder, men samtidig havde jeg haft farten til mere, hvis det hele havde fungeret”, siger Johan Jokinen.

Søndagens race 2 startede i stille regn, som øgede til kraftig regn under løbet. Johan fik en god start, og avancerede til 4. plads, og overtog 3. pladsen et stykke inde i løbet efter hårde kampe med hollænderen Nick Catsburg og portugiseren Antonio Félix da Costa. Johan kørte sikkert og stabilt, og øgede afstanden til rivalerne og lå på en sikker 3. plads indtil begyndelsen af sidste omgang, hvor et spin i sving 1 gav to af rivalerne mulighed for overhaling, og Johan endte på 5. pladsen.

”Det var helt min egen fejl. Jeg ville bare køre 3. pladsen sikkert hjem, men teamet viste mig pitboard fra pitten umiddelbart før sving 1, men jeg kunne ikke se det ordentligt pga. regnen. Jeg blev nok distraheret i min koncentration, og lavede en lille kørefejl. I den tunge regn skal der intet til, før det får konsekvenser, og det gjorde det så også. Jeg følte, at jeg havde leveret et rigtigt godt løb under ekstreme forhold, og jeg kan ikke ærgre mig nok over den mistede podieplads”, siger en meget skuffet Johan Jokinen.

Johans største rival i den samlede stilling, hans teamkammerat tyskeren Tobias Hegewald vandt søndagens løb, og overtog 3. pladsen i serien med 15 points føring til Johan Jokinen, som nu ligger på 5. pladsen med 2 points efter fireren, hollænderen Stef Dusseldorp, som vandt lørdagens løb og blev toer om søndagen.

Næste løb køres på Nürburgring den 28.-31. august i forbindelse med Renault World Series.