Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Prang må indstille sæsonen

Super
Challenge 

12/08/08 

MC-Basen Super ChallengeRené Prang kommer ikke ud at køre roadracing i resten af 2008
René Prang havde bebudet tilbagevenden til roadracing allerede i juni måned efter sin skade, men har siden måttet sande at han ikke kommer ud at køre roadracing i 2008. I stedet stiller svenskeren Anders Lilja til start for ”Team Italian Bike Store” på en Ducati 1098R ved Jyllandsringens Grand Prix i den kommende weekend.
 

Et forholdsvist beskedent styrt under træning i Spanien i marts måned, så i første omgang til ”kun” at sæsondebuten blev udskudt til juni måned. Ved styrtet René Prang pådrog sig et dobbelt skinnebensbrud, som af et par omgange blev sat sammen med Søm og skruer, men som skulle vise sig at være langt alvorligere en først antaget.


(Foto: Morten Kimer)

René Prang havde alt klar til sin deltagelse i løbet på Jyllandsringen den 8. juni, men lige op til løbsweekenden, blev han pludselig hasteindlagt med meget høj feber. Man konstaterede at der var opstået en alvorlig infektion i det tilskadekomne ben, som straks krævede behandling. Han blev opereret og udtaget søm og skruer – flere operationer før man fik bugt med infektionen.
Desværre viste det sig også senere at skinnebensknoglen mellem de to brud var dødt. Herefter blev han overført til Aalborg Sygehus, hvor han fik fjernet 9 cm. af skinnebenet og fik et såkaldt Ilizarov-aparatur påsat benet. Aparaturet skal hjælpe og støtte benet mens en ny skinnebensknogle gror ud igen. Det vil tage op til 10 mdr. før benet igen er stærkt nok til at støtte på.

René Prang vil være til stede med benstativ, stokke og kørestol i pitten hos ”Team Italian Bike Store” og støtte de to Ducatikørere Anders Lilja fra Sverige og danskeren Bjarne Jensen, når de stille op hver deres Ducati for teamet i weekenden. Anders Lilja har tidligere gennem mange år dystet med René Prang på banerne i de nordiske lande, når der er kørt ”NM” og ”Scandinavian Open” i klassen ”Superbike”, bl.a. også på Jyllandsringen.
Der er opstået et venskab mellem de to tidligere konkurrenter, som nu resulterer i at Anders Lilja har vist interesse for at stille op i Ducati-teamet i weekenden. I øjeblikket koncentrerer Anders Lilja sig om at køre ”NM” og den svenske serie ”STCC”, som svarer til den danske ”MC-Basen Super Challenge”. Anders Lilja er tidligere Nordisk mester, Dansk mester og Svensk mester i roadracing.

Til løbet på jyllandsringen næste weekend vil der også være mulighed for at se en gadeversion af Ducatis GP racer i Team Italian Bikestore pitten, nemlig en Ducati Desmosedeci RR, der kun er solgt i 5 eksemplarer i Danmark

Om fremtiden udtaler René Prang at han nu først og fremmest skal over denne skade, som nok er en af de værste skader af alle dem han har været udsat for i sin karriere som roadracingkører.

Team Italian Bike Store


Læs mere om:
  • Anders Lilja
  • René Prang
  • Team Italian Bike Store
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Super Challenge - DM
  •