Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Nu genoptages kampen om årets DTC-mesterskab

Danish
Touringcar
Challenge 

11/08/08 

På FDM Jyllandsringen køres det traditionsrige Bosch Grand Prix Danmark
Efter en veloverstået sommerferie genoptages kampen om årets titler i Danish Touringcar Championship. Det sker i weekenden den 15.-17. august på FDM Jyllandsringen, hvor det traditionsrige Bosch GP Danmark køres med årets største publikum på lægterne. Løbet er den femte af sæsonens i alt otte afdelinger i Danish Touringcar Championship, og det er nu, at kampen om mesterskabet for alvor går ind i sin afgørende fase.
 

Forårssæsonen har budt på en tæt og meget jævnbyrdig kamp om førstepladserne og pointene. BMW-kørerne Tom Pedersen, Christiansfeld, og Jan Magnussen, England, og Chevrolet-duoen Henrik Lundgaard, Hedensted, og Michael Outzen, Ringe, er blot adskilt af 12 points i toppen af mesterskabstabellen, og når man samtidigt ved, at en sejr i et kvalifikationsheat eller en finale udløser 20 points, er det tydeligt, hvor tæt kampen reelt er.


Kampen om Danish Touringcar Championship genoptages på FDM Jyllandsringen, der 15.-17. august afvikler sit traditionsrige Bosch GP Danmark.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Skuepladsen for det forestående Bosch GP Danmark er kendt som en bane, der traditionelt har favoriseret de baghjulstrukne biler i feltet. Med sine mange sving – der tillige typisk er vinkelrette – har man gennem årene ofte set BMW’er triumfere på FDM Jyllandsringen, men i takt med, at man i Danish Touringcar Championship er gået bort fra de traditionelle stående starter – der også har favoriseret biler med træk på baghjulene – til rullestarter, er kampen blevet mere jævnbyrdig.

I de to afdelinger, der til dato i år er kørt på FDM Jyllandsringen, er Jan Magnussen dog hver gang rendt med finalesejren, mens han og mærkefællen Tom Pedersen har delt førstepladserne i kvalifikationsheatene imellem sig. Men presset på BMW-kørerne er blevet større. Ved løbet på banen i juni havde Henrik Lundgaard således den hidtil mest succesfulde weekend for en Chevrolet-kører på racerbanen ved Silkeborg, men de lyseblå biler bliver sikkert ikke ene om at udfordre BMW-feltet.

Hartmann Honda Racing nåede takket være deres internationale stjernekører James Thompson, England, ligeledes nye højder ved Juniløbet og beviste ved Padborg Open før ferien, at den røde og hvide Honda Accord godt kan vinde løb. Men også Seat og Peugeot råder over bilmodeller, der kan blande sig i topkampen. Den tidligere mester Jason Watt, Herlev, har således genfundet tidligere sæsoners topresultater, mens Robert Schlünssen, Tyskland, og Jens Edman, Sverige, begge har bevist, at de i deres Peugeot 407 kan kæmpe med om podiepladserne.

Men også blandt feltets mange BMW-kørere, kan der komme større modstand til Tom Pedersen & co. Den regerende mester Michel Nykjær, Tappernøje, er blevet mere og mere dus med sin BMW og længes efter at komme tilbage øverst på podiet, mens Kasper Jensen, Aalborg, og Martin Jensen, Albertslund, flere gange i år har bevist, at de kan nå til tops under de helt rette omstændigheder.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Michael Outzen
 • Tom Pedersen
 • Chevrolet Motorsport Danmark
 • Team Den Blå Avis
 • Team Telesikring Racing
 • Jyllandsringen
 • 17/08/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her