Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SP4

SP4 - for dem der ikke kan være andre steder

Special Saloon Car
SP4 

09/08/08 

Special Saloon Car klasse SP4 er stedet hvor alt det, der ikke passer ind i de tre øvrige klasser, bliver placeret. Bilerne kan have enorme motorer, være bygget op i rørramme eller være alt for lette til de andre grupper.
 

Konceptet i SP4 er lagt op til de vildeste af det vilde, hvor man kan komme med gamle Le Mans-biler eller nyere DTM racere – eller noget helt andet.


Peter Vesti fører pt. SP4-klassen.
(Foto: Jacob Seedorf)

Op til sæsonen var tilslutningen til klassen overraskende stor. Der var indskrevet hele 11 biler, men vi har desværre kun set 7 ude på banen, udover en enkelt gæstekører. Kun en enkelt har fået points i alle kørte heat, nemlig den førende Peter Vesti i den gule Toyota Supra Turbo med 86 points, efterfulgt af Jesper Bisgaard i den meget grønne Lotus Elise med 46 points. På 3. pladsen har vi Andreas Kjærsgaard i Porsche 944 5,0 V8 med 29 points.


Dieselmotoren lader vente på sig, men en nyudviklet hækvinge hjælper den grønne Lotus fremad.
(Foto: Jacob Seedorf)

De lave points skyldes at der minimum skal være 5 biler til start for at kunne udløse alle points, men det er kun lykkedes en enkelt gang til SSC Festival på Ring Djursland, hvor der var 7 biler til start.


Andreas Kjærgaards Porsche er fyldt med sprød motorlyd.
(Foto: Jacob Seedorf)

Rygtet vil vide, at der vil ske ting og sager til Grand Prix Danmark på Jyllands Ringen om en uges tid. Her har den regerende Special Saloon Car-mester, Lars Schönemann og Preben Jessen meldt sig klar til start.
Lars Schönemann lærte de fleste at kende i 2007, da han i sin Porsche 993 GT2 tog de danske baner med storm, men Preben Jessen og hans Retoga R1…

En hurtig søgning på ”Retoga” leder ind til retoga.co.uk. Spændende.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Lars Schönemann
  • Peter Vesti
  • Preben Jessen
  • Jyllandsringen
  • 17/08/08 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •