Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Eastern Creek satser stort

Formel 1 
09/08/08 

Kampen om at afholde det australske Grand Prix er nu gået i gang. Den nuværende kontakt med arrangørerne i Melbourne udløber dog først i 2015, men herefter er det åbent hvem der kommer til at lægge asfalt til det australske Grand Prix. I Sydney satser man meget på at det skal være på Eastern Creek banen.
 

Netop af den grund har man tidligere sat et arbejde i gang for at løfte banen op til FIAs standard så der kan afholdes større arrangementer og også Formel 1 på banen. Samtidig bliver banen udvidet og ændret så den er udfordende nok. Derudover er der en dimension mere som kan blive afgørende for valget af bane fra 2015 og frem - om der kan køres om natten! Det har indtil videre afvist i Melbourne. "Bernie Ecclestone bliver træt af Melbournes afvisning af at afholde et natløb," siger et medlem af Australian Racing Drivers' Club, ARDC.

Under alle omstændigheder er arbejdet nu gået videre og planerne om at ændre på banen er sat på skinner. Apex, et britisk banedesigner firma, har allerede gjort sig nogle tanker. "Banen vil blive en af de mest spændende og udfordrene i landet og på niveau med mange internationale baner," lyder det fra Clive Bowen hos Apex. Blandt andet vil banen få nye sving og kørselsretningen vendes.

Den nye Easter Creek bane ventes klar om små to år.

Læs mere:
Ud med Albert Park - ind med Eastern Creek

Benji

Læs mere om:
  • Albert Park
  • Eastern Creek
  •