Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

DM-etter starter forrest

Rally Sprint 
08/08/08 

- i Danmarks største rally show
Fredag den 8. august bliver indbyggertallet i den lille provinsby: Fårvang – mellem Århus og Viborg – mangedoblet. Her blændes op for Danmarks største rally show, som traditionelt tiltrækker et femcifret antal tilskuere.
 

- Publikum til motorsport er et stabilt folkefærd, konstaterer Max Christensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ). – Dette kan bl.a. ses til Le Mans, hvor 250.000 tilskuere samles uden, at det giver anledning til slåskampe og ukvemsord. Jeg glæder mig derfor til Tvilum- Scanbirk Rally Showet i Fårvang, som traditionelt er en god opstart på efterårssæsonen.


Max Christensen vil flyve lavt til rally showet i Fårvang for at holde topfarten.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Subaru Motorsport Danmark ligger i front for DM 2008 for 4WD-gruppen med en hårfin føring i Subaru Impreza WRX. Nordjyden har derfor fået æren af startplacering nr. 1 i front for et imponerende startfelt på 70 rallyteams.

- Jeg føler mig godt hjemme på rundbanen i Fårvang, fortsætter Max Christensen. – Jeg scorede således den hurtigste heattid sidste år på vådt underlag, og meget tyder på et blandet vejr i Fårvang i år. Der skulle derfor være gode chancer for en TOP 3-placering blandt de skrappe konkurrenter fra Danmark, som er suppleret med 6-7 specielt inviterede rallyteams fra Norge.


Subaru Motorsport Danmark har et par overraskelser gemt i ærmet til konkurrenterne ved Danmarks største rally show.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Rallybilen har været udstillet gennem en periode i Shoppen ved Ålborg Storcenter. Her har en heldig nordjyde vundet en uforglemmelig motorsports oplevelse til rally showet i Fårvang, som er en tur i højresædet på den potente Subaru Impreza WRX med Max Christensen som chauffør.

Man skal helt tilbage til 2001 for at finde en generalsejr til et 4WD-rallyteam. Max Christensen satser dog på at slette denne rekord:
- Vi testede nogle nyttige ting ved det forrige show-arrangement: DAN GLAS Rally Sprintet i Ringkøbing. Vi vurderer derfor, at vi har fundet de afgørende brøkdele sekunder til at få skovlene under de hidsige forhjulstrækkere, som traditionelt er lidt bedre til at smutte omkring de skarpe vinkelsving i tørvejr. Meget tyder som sagt på småbyger, hvilket er en strategisk fordel for 4WD’erne.


Max Christensen går til makronerne i Subaru Impreza WRX’eren.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Blandt forhjulstrækkerne vil MNJ’eren holde kraftigt øje med show-specialisterne: Ib Kragh i Renault Clio Sport samt Brian Madsen i Peugeot 106 MAXI. Hos 4WD’erne forventes millimetertætte fights mod mærkekollegaerne: Jørgen Pilgaard samt Karl-Åge Jensen. Desuden kan nordmændene: Pål Try og Svein Frustøl sagtens overraske i Ford Focus WRC-rallybilerne, som tidligere har været i hænderne på VM-kørerne: Marco Märtin og Colin McRae.


Der venter konkurrencevinderen en stor rally-oplevelse foran de mange tilskuere i Fårvang.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Tvilum Scanbirk Rally Showet kan iøvrigt fejre 30 års jubilæum i 2008, og er dermed en af de ældste nuværende traditioner i dansk rallysport. Subaru Motorsport Danmark satser derfor på et topresultat - og naturligt allerhelst - en jubilæumssejr.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Fårvang
  • 08/08/08 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: