Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Drag Racing

Danskejet top fuel dragster fører EM-serien

Drag Racing 
08/08/08 

Før de sidste to afdelinger i kampen om årets Europamesterskab i dragracing, har en dansk ejet bil fra Andersen Racing bragt sig i spidsen.
 

Med den engelske topkører Andy Carter i førersædet har Lucas Oil-temaet sikret sig et forspring på 43 points, inden de sidste to afdelinger i EM-serien, i weekenden den 15. - 17. august på Hockenheim i Tyskland og på Santa Pod i England den 5. - 7. september.

Dragsteren, der ejes af brødrene Per og Karsten Andersen, har hele sæsonen haft potentialet til at vise konkurrenterne baghjulet, men først ved den seneste afdeling på Mantorp Park i Sverige, havde teamet absolut tur i den og fuld kontrol over tingene, og det endda i konkurrence med det største antal deltagende top fuel dragsters i EM-seriens historie, nemlig 14 deltagende racere.


(Foto: Andersen Racing)

Målet for Lucas Oil-raceren var både at kvalificere sig ind som nummer 1 og vinde samtlige runder og dermed opnå maksimum points forud for de sidste to EM-afdelinger.
Og det lykkedes til fulde.


(Foto: Andersen Racing)

For første gang i EM-historien blev der kørt 1000 feet i stedet for den sædvanlige ¼ mile på Mantorp Park, der har hidtil har kørt med dispensation fra den lovbefalede bremsestrækning.
Den kortere distance betød dog intet for Lucas Oil teamet, som med 4.0591 sekunder og en tophastighed på 473,33 kmt, kvalificerede sig ind som nr. 1.
Siden så konkurrenterne som nævnt blot baghjulene fra den danskejede bil, som i finalen besejrede en af de værste bejlere til EM-titlen, Urs Erbacher fra Schweitz.


(Foto: Andersen Racing)

Andy Carter i den dansk ejede bil fører nu EM serien med 109 points, 43 flere end netop Urs Erbacher og Lex Joon, Holland på tredjepladsen.

I spidsen for det dansk-svenske mekaniker team, som sørger for, at top fuel-dragsteren yder det optimale hver gang, står brødrene Per og Karsten Andersen.

Læs mere om raceren og teamet på AndyCarter.net

Andersen Racing
Jens Olaf Hersom


Læs mere om:
  • Andy Carter
  • Andersen Racing
  • Mantorp Park
  •