Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Ib Kragh: ”Tredje gang er lykkens gang”

Rally Sprint 
08/08/08 

Der er noget med tallet tre og rallykøreren Ib Kragh, Juelsminde. Efter et meget langt tilløb, der blandt andet inkluderede et par mesterskaber i de knapt så betydende rallyklasser, fik rallyveteranen endelig hul på bylden i 2004, da han blev historiens første Danmarksmester på tværs af alle rallyklasser.
 

Det var i øvrigt samme år, at han vandt sin første sejr i Tvilum-Scanbirk Rallyshow i Fårvang mellem Århus og Randers, og den flotte stime fulgte han op med nye Danmarksmesterskaber i såvel 2005 som 2006.

I Tvilum-Scanbirk Rallyshow har den østjyske rallykører også været med fremme. Han forsvarede sin 2004-sejr året efter og blev dermed blot den tredje kører, der har gjort det siden løbet tog sin begyndelse i 1979.

Men så var det slut. I 2006 manglede han et kvart sekund i at slå Martin Johansen, Egtved, i finalen, og sidste år blev han slået af Brian Madsen, Slagelse, med 1,7 sekunder. Men i de to seneste udgaver af Tvilum-Scanbirk Rallyshow har den mangedobbelte mester valgt at satse på en noget mindre Renault Clio Super 1600, som – på papiret – burde have bedre chancer på den kringlede bane i Fårvangs industrikvarter.


Tredje gang er lykkens gang siger Ib Kragh. Han vandt sidste gang Tvilum-Scanbirk Rallyshow i 2005, men håber atter at kunne bestige øverste trin på podiet.
(Foto: Morten Alstrup)

”Tredje gang er lykkens gang – det håber jeg i hvert fald,” siger Ib Kragh, der atter er med, når den 30. udgave af løbet køres den anden fredag i august.

”Men jeg er godt klar over, at modstanden også i år bliver hård,” tilføjer den tidligere Danmarksmester. ”Sidste års vinder Brian Madsen er tilbage, og han er altid stærk i sådan et rallysprint. Preben Andersen er også stærk i sin BMW, for han er rigtig god til løb, der foregår i industriområder, og så går hans BMW bare derudaf. Hastighedsprøven i Fårvang er jo en hastighedsprøve med acceleration og opbremsninger, hvor man hurtigt skal op i fart og ned igen, og her er Prebens BMW perfekt til det. Men det er også på tale, at de skarpe sving bliver åbnet mere op i år, og det kan måske ændre endnu mere på løbet. For så kan kortene måske blive spillet over i hænderne på kørerne af de firhjulstrukne biler.”


Ib Kragh stiller for tredje gang til start i sin Renault Clio Super 1600 i Tvilum-Scanbirk Rallyshow. Og efter to sejre i den større Megane-model må det nu være tid for en sejr i den mindre Clio.
(Foto: Morten Alstrup)

Men selv om det efterhånden er tre år siden, at Ib Kragh sidst vandt Tvilum-Scanbirk Rallyshow, kommer man ikke udenom, at netop rallysprint – de intense rallyprøver over et afgrænset areal – er hans varemærke. Der er ikke det betydningsfulde rallysprint i kongeriget, han ikke har vundet. Men ville det ikke være nemmere at komme tilbage til det øverste trin på sejrspodiet den 8. august i Fårvang, hvis han parkerer sin Opel Corsa Super 1600 og i stedet tager sin Renault Megane Maxi ud af mølposen – den bil, han to gange har vundet Tvilum-Scanbirk Rallyshow med?

” Jeg vil da gerne køre i Meganen igen i Fårvang, men om den ville være hurtigere ved jeg ikke. Det er jo svært at se,” siger Ib Kragh. ”Men måske kan vi prøve det i 2009?”

Korte fakta:

 • Tvilum-Scanbirk Classic Show 2008 afvikles fredag den 8. august 2008 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
 • I forbindelse med Tvilum-Scanbirk Rallyshow afvikler man også for sjette gang Tvilum-Scanbirk Classic Show, hvor ejerne af en række historiske køretøjer på to, tre og fire hjul viser deres klenodier frem for publikum.

Kjellerup og Omegns Motorklub

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Ib Kragh
 • IK Rally Racing
 • Fårvang
 • 08/08/08 - Fårvang - Rally Sprint
 •  
   

  Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: