Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Senna på vej i Formel 1

Formel 1 
06/08/08 

Senna navnet kan være på vej tilbage i Formel 1, denne gang med GP2 køreren Bruno Senna der sættes i forbindelse med hele 4 Formel 1 teams til næste år.
 

Senna familien har store traditioner i motorsportens kongeklasse, Ayrton Senna var i begyndelsen af 90’erne anerkendt som den bedste kører i Formel 1 og det skabte chokbølger gennem hele motorsportsverdenen da den 3 dobbelte verdensmester blev dræbt i maj 1994.
Men nu kan Senna navnet måske vende tilbage til Formel 1, Ayrton Senna’s nevø, Bruno Senna gør det nemlig så godt i Grand Prix 2 klassen at han efterhånden trækker en del opmærksomhed fra Formel 1 teams’ene.

Bruno Senna kæmper for tiden hårdt med Giorgio Pantano om GP2 mesterskabet, men brasilianeren har også øjnene åbne for et Formel 1 sæde i 2009.

”Det er godt at folk i Formel 1 er begyndt at tale om mig, jeg ved godt at jeg har et kendt efternavn, men jeg håber at de taler om mig på grund af mine resultater og ikke fordi jeg hedder Senna til efternavn”, udtaler den 24-årig Bruno Senna der kører for Isport International i Grand Prix 2 serien.

Senna har hovedsageligt været sat i forbindelse med et sæde hos Toro Rosso som afløser til Sebastian Vettel der har taget skiftet fra Toro Rosso til Red Bull fra næste sæson.
Men nu er Toyota, Honda og Williams også inde i biledet.


Bruno Senna er på vej i Formel 1, men hvem skal han køre for?
(Foto: Motorsporten.dk)

Honda og Toyota skulle eftersigende være interesseret i at give Bruno Senna et års testarbejde og derefter promovere ham til at fast race sæde i 2010 sæsonen, Honda vil dog ikke bekræfte om de er interesseret i Bruno Senna.
Senna navnet har også forbindelser til Williams, det var netop Williams teamet Ayrton Senna kørte for da han blev dræbt på Imola banen i 1994, og mon ikke Frank Williams gerne ser Bruno Senna køre Williams teamet til den succes som Ayrton Senna, på grund af sin død, aldrig nåede at skabe med teamet?

”Hvis et stort team gav mig muligheden for at teste for dem og så køre race året efter vil det være en mulighed jeg vil overveje, men jeg vil nu helst køre race fra starten”, udtaler Senna.

Hvis Bruno Senna kører Formel 1 næste år er der dog stadig størst sandsynlighed for at det bliver i en Toro Rosso, Gerhard Berger var en god ven af Bruno’s onkel, og Berger er også den der har vist størst interesse for den hurtige GP2 kører der først startede med at køre racerløb for 6 år siden.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Bruno Senna
  • Giorgio Pantano
  • Honda Racing F1 Team
  • iSport International
  • Williams F1 Team
  • 24/08/08 - Valencia (gadeløb) - Formel 1 - FIA F1
  •