Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Bemalede dæk i Singapore?

Formel 1 
07/08/08 

Efter alt at dømme så forsvinder de rillede dæk i Formel 1 efter denne sæson til fordel for slicks dækkene. Dermed forsvinder også den hvide rille som gør at vi kan se forskel på dæktyperne. Noget andet skal angiveligt prøves i Singapore.
 

Formel 1 kørerne har ved flere lejligheder i denne sæson testet slicks dæk. Og øjensynligt er de glatte dæk tilbage igen i 2009 sæsonen. Men hvad gør vi så? Hvordan skal vi nu se forskel på den hårde og den bløde dæktype?

Allerede da det blev kendt at slicks dækkene måske vender tilbage til Formel 1, er det blevet diskuteret hvordan man nu skulle se forskel på dæktyperne. Og det lader til at man vil gøre som man gjorde i den nu nedlagte CCWS serie, nemlig at den bemale dæksiderne på den ene af de to compounds.


Flyttes den hvide stribe til siden af dækket?
(Foto: Motorsporten.dk)

Bridgestone har hidtil ikke villet gøre det, måske en lidt mærkelig holdning, når nu datterselskabet i Firestone kunne finde ud af det. Men nu ser det ud til at Bridgestone alligevel vil gøre det. I alt fald er det kommet frem at man i forbindelse med gadeløbet i Singapore der som bekendt skal køres i kunstlys, vil prøve at bemale den bløde dæktype med en hvid stribe eller markering på siden af dækket.

Det har endda været på tale at prøve at bruge en anden farve end hvid, men den ide er tilsyneladende droppet igen. Løsningen bliver sandsynligvis en reflekterende hvid stribe på dæksiden. Der er dog et par dage til endnu, så mon ikke at Bridgestone finder en løsning. FIA skal dog også godkende forsøget.

Dons

Læs mere om:
  • Marina Bay Street Circuit
  • 28/09/08 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •