Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Sort weekend for Johan Jokinen i Assen

Formula Renault
2.0 NEC 

05/08/08 

Vejen fra succes til nedture er kort i motorsport. Dette oplevede Johan Jokinen i weekendens to afdelinger i Northern European Cup i Formel Renault 2.0 i Assen i Holland.
 

Efter sin sejr i Oschersleben i begyndelsen af juli var Johans weekend i Assen præget af flere bataljer med overivrige hollandske kørere, samt et sammenstød med en kører, der på sin vej ind til pitten rammer Johans baghjul med 200 km/t.


Tæt race i Assen efter start i race 1. Johan nr. 12.
(Foto: JJRacing)

I den 45 minutter lange regnfulde træning om fredagen fik Johan kørt 4 omgange med slicks på en halvtør bane, hvorefter han i tidtagningen for første gang i det hele taget skulle køre på en tør bane i Assen. Han endte med 6. og 5. pladser i henholdsvis lørdagens og søndagens løb, hvor man ikke så overraskende havde flere hollandske kørere i top 10. Man vidste i forvejen, at det ville blive en herrekamp mellem de lokale helte og de ellers dominerende Motopark Academy kørere fra Johans team.

Johan fik en god start og fik presset sig forbi hollænderen Steff Dusseldorp, som derefter forsøger at lukke og presser Johan til græsset, men det lykkedes Johan til sidst at holde Dusseldorp bag sig. Et uheld længere nede i feltet medførte en periode med Safety Car, og da løbet blev sat i gang igen, brød vanviddet løs igen. Hollænderen Nick Catsburg på 3. pladsen skred ud i sving 1, kommer tilbage lige foran Johan og laver ”en bremsetest” meget tidligt i sving 5. For at undgå et sammenstød styrer Johan udenom, havner på græsset og mister mange pladser. Derefter starter Johan en intens jagt for at indhente det tabte, og mens han passerer pit-indkørslen med 200 km/t, bliver han ramt i baghjulet af en kører på vej til pitten. Efter en spektakulær afkørsel med flyvende baghjul og bildele slutter Johans race her. I hele racet blev der kun kørt 4 omgange med fuld fart, resten foregik bag en safety-car.

”Det var noget af det mest vanvittige race, jeg har oplevet. De lokale var helt oppe og køre, og at blive ramt af en konkurrent som ikke ser sig om, før han laver ”et herresving” til pitten, skulle ikke ske”, siger Johan.

Efter omfattende reparationer med bilen til race 2, får Johan igen en god start og tager en plads i starten for bare at skride ud i efterfølgende sving.

”Bilen opførte sig mærkeligt efter lørdagens uheld, den både over- og understyrede på en meget uventet måde, og var meget svær at styre”, fortæller Johan. ”Da jeg så er ved at få styr på den og foretager to overhalinger på en gang, afkorter en af hollænderne banen via græsset og kapper min frontvinge af, og så kører man ikke så hurtigt i Assen.”

Weekendens høst blev sølle 4 points, og selv om Johan bevarede sin samlede 3. plads, blev afstanden til 2. pladsen øget til 46 points, desuden puster efterfølgeren på 4. pladsen i nakken med kun 4 points afstand til Johan.

Næste weekend fortsætter serien i Zolder i Belgien, hvor man forsøger at indhente det tabte terræn.

JJRacing
Piggie Jokinen


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Assen
  • 03/08/08 - Assen - Formula Renault 2.0 NEC
  •