Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Derfor udgik de

Formel 1 
05/08/08 

Der var faktisk kun 3 biler der udgik i det ungarske Formel 1 Grand Prix i søndags. Men hvad var årsagen?
 

Som det ses af resultatlisten, var det kun 3 biler der udgik i søndagens ungarske Grand Prix. Felipe Massa var den mest uheldige af de 3 kørere, idet han udgik kun 3 omgange før mål efter at have ført hele løbet. Motoren sagde pludselig stop uden at have indikeret noget som helst i den retning. I skrivende stund har Ferrari endnu ikke fundet årsagen til det pludselige stop.

8 omgange før mål trak Adrian Sutil sig ud af løbet. Her var årsagen problemer med bremserne. Problemerne startede allerede tidligt i løbet hvor især baghjulsbremserne begyndte at blive overophedede. Adrian Sutil ændrede derfor ret naturligt bremsebalancen i bilen så forhjulsbremserne måtte aflaste baghjulsbremserne. Det førte senere i løbet til at man så en gevaldig røgsky komme ud fra bremserne under nedbremsningen til sving 1. Det medførte samtidigt også en punktering for Adrian Sutil og slut resultatet blev at han måtte udgå med nærmest ingen bremseeffekt.

Den første til at udgå var dog Sebastian Vettel der alt i alt havde en yderst dårlig weekend. Næsten ingen køretid under fredagens frie træninger, men dog en rigtig god kvalifikation lørdag. Og faktisk gik det rimeligt i løbet, indtil han kiksede et sving, mistede nogle placeringer, og måtte lære defensiv kørsel af Rubens Barrichello som Sebastian Vettel befandt sig bagved. Kort efter det første pitstop udgik Sebastian Vettel så. Årsagen var at motoren var blevet overophedet i forbindelse med pitstoppet, og det havde beskadiget flere komponenter. Og dermed en forholdsvis hurtig exit for Sebastian Vettel i Ungarn.

Dons

Læs mere om:
  • Adrian Sutil
  • Felipe Massa
  • Sebastian Vettel
  • Force India
  • Scuderia Ferrari
  • Scuderia Toro Rosso
  • Hungaroring
  • 03/08/08 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •