Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Overraskelser i Ungarn

Formel 1 
03/08/08 

Kovalainen arver sejr fra Massa
Finske Heikki Kovalainen vandt sin første Grand Prix sejr i Ungarn, da Felipe Massa udgik tre omgange fra mål, i et ellers begivenhedsløst Grand Prix.
 

Der var tre tidspunkter i dagens løb på Hungaroring, hvor der var grund til at være opmærksom. På den smalle bane er det svært at overhale, så pole er vigtig. Vigtig er også starten, for det er ofte den bedste mulighed man har for at få hentet nogle placeringer.

Med en McLaren dominans i tidskørslen, virkede Ferrari en anelse bortdømt allerede inden starten gik. Men sådan skulle det ikke være. Felipe Massa lavede den store flotte start og da de nåede ud gennem første sving var det brasilianeren der lå i front. Og der blev han.

Altså lige indtil han på 67. omgang måtte parkere bilen på langsiden, fordi motoren røg. Og dermed blev det pludseligt interessant hvem der egentlig lå på 2. pladsen - for ham havde man ikke set meget til.

Der lå nemlig Heikki Kovalainen. Han var startet som nr. 2 og røget ned som nr. 3 da begge McLaren racere blev overhalet af Massa. 2. pladsen fik han tilbage da Hamilton på 37. omgang punkterede og faldt langt tilbage.

Men Massas uheld betød også at andre blev rykket frem i placeringen. Timo Glock, der havde kørt et fremragende løb i Toyota raceren og lå og forsvarede sin velfortjente 3. plads mod en aggressivt kørende Kimi Raikkonen, lå pludselig på 2. pladsen, mens den regerende mester nu også var på podiet.

Og sådan blev de ved ind til målstregen. Fernando Alonso tog en 4. plads foran en tilbagevendt Lewis Hamilton på en 5. plads. Nelson Piquet jr. fik igen point på en 6. plads. Trulli færdiggjorde en god dag for Toyota på 7. plads, mens det sidste heldige point gik til en skuffende Robert Kubica, der for kort tid siden var med i front i VM og nu ikke var i stand til at hente point ved egen hjælp.

Generelt er BMWs form faldet drastisk på det sidste, hvilket er problematisk for et team der i den grad har været med i kampen om VM. Heller ikke Heidfeld gjorde noget væsen af sig i Ungarn.

Status i VM er at Hamilton stadig fører, han har 62 point foran Raikkonen med 57. Massa har 54 og Kubica 49.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Hungaroring
  • 03/08/08 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •