Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Ung "Le Mans 4'er" i København

CHGP 
01/08/08 

CHGPMike Rockenfeller kører i Fælledparken
Blot et par dage inden Copenhagen Historic Grand Prix løber af stablen (det sker her i weekenden den 2.-3. august) har arrangørerne af Grand Prix’et fået en ”last minute” tilmelding fra ingen ringere end Audi fabrikskøreren Mike Rockenfeller.
 

24 år gammel er Rockenfeller fra Tyskland en af de unge kørere, som Audi fabriksteamet satser målrettet på at få helt til tops i sporten. Og det sker med raketfart: I 2008-udgaven af 24-timers Le Mans scorede Rockenfeller 4. pladsen i den næstbedst placerede Audi R10 TDI. Som bekendt blev løbet vundet af team-kammeraten Tom Kristensen og hans hold.


Mike Rockenfeller er team-kammerat med Tom Kristensen (i baggrunden). Rockenfeller blev i år nr. 4 i Le Mans og var en del af det næstbedste Audi-hold mens Tom K som bekendt vandt Le Mans for ottende gang. De møder hinanden i Copenhagen Historic Grand Prix.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Rygtet har spredt sig
Grand Prix’ets omdømme og ikke mindst deltagelsen af det store antal stjernekørere har spredt sig som en løbeild i Europa. Men det er normalt en langvarig proces at gøre historiske racerbiler klar og bringe dem til start.

Men schweizeren Heiko Ostmann fik nys om begivenheden og har på rekordtid fået gjort sine biler klar til start – inklusive en prominent kører i form af Rockenfeller.

Ungt motorsports ikon
Mike Rockenfeller er et ægte motorsports-ikon, symbolet på en ung fremadstormende racerkører, som trods sin unge alder har opnået imponerende resultater: I 2004 og 2005 vandt han Porsche Carrera Cup’en og i 2005 tog han desuden sejren i GT2-klassen i 24-timers Le Mans. Samme år blev Lars Erik Nielsen og Thorkild Thyrring nr. 6 i GT2-klassen – det sætter Rockenfellers præstation i et særligt perspektiv.

I 2006 vandt tyskeren FIA GT Mesterskabet, 24-timers løbet på Nürburgring og GT2-klassen i 24-timers løbet på Spa-Francorchamps.

Audi fabrikskører
I 2007 debuterede Rockenfeller som Audi fabrikskører i det tyske standardvognsmesterskab, DTM, og glimrede ved at blive nr. 3 i blot sit andet DTM-løb. I år har han som nævnt deltaget i 24-timers Le Mans på Audis fabrikshold og opnåede 4. pladsen efter de to Peugeot-racere, der fulgte i baghjulene på Tom Kristensens vinder-Audi.

Rockenfeller er i sagens natur endnu en stjernekører i ”CHGP” – og han bringer for øvrigt antallet af Le Mans sejre repræsenteret i København op på imponerende 27.

Bilerne, som Heiko Ostmann bringer til København, er ikke mindre imponerende.

CHGP valgt som ”årets løb”
Der er tale om yderst sjældne biler. Først af alt en Lagonda Rapier Le Mans racer fra 1937, som Ostmann selv skal køre i klassen for de ældste biler (før 1947).


Laguna Rapier fra 1937 er en af de ganske få Lagonda’er som fabrikken byggede som registrerede til race. Den kører kun ét løb om året – på billedet i Le Mans 2006 – i år er det ene løb Copenhagen Historic Grand Prix.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Lagondaen er den ene af blot et par eksemplarer, som fabrikken registrerede som racerbiler, bl.a. fordi de havde kompressor på deres 4-cylindrede maskiner. Det frembragte en efter datidens forhold kolossal effekt på 150 hestekræfter – og da bilen blot vejer 600 kg, var den i stand til at hamle op med mange af de meget kraftigere racere. Ostmann kører kun ét løb med den om året, første gang efter at bilen var blevet restaureret, var i Le Mans i 2006 og i år er det altså i København.

Porsche i Royal Pro-Am
Desuden medbringes en Porsche 914/6-GT, som Ostmann og Rockenfeller kører i Royal Pro-Am klassen og som Ostmann også vil lufte i den såkaldte GTC+GT klasse.


I Copenhagen Historic Grand Prix skal Mike Rockenfeller dele denne Porsche 914/6 GT gr.4 fra 1971 med dens ejere, Heiko Ostmann.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Bilen er fra begyndelsen af 1970’erne og ombygget til ”gruppe 4”. Gruppe 4 svarer til gr.2 for standardvogne, men Porschen er en sportsvogn og hører derfor til i en anden kategori. Heiko Ostmann er kun dens tredje ejer, han overtog den i 2002, satte den tilbage i sin oprindelige stand og kørte historisk Le Mans med den i 2004.

En af to i hele verden
Endnu mere speciel, men knap så gammel er den sidste af de tre biler, Ostmann bringer til København. Det er en såkaldt Porsche Fabcar GTP bil fra sidst i 1980’erne. Den er så sjælden, at der kun eksisterer to eksemplarer i verden – den ene er i USA og den anden ejes af Heiko Ostmann.


Der findes kun to eksemplarer af denne Porsche Fabcar GTP. Den ene er i USA, den anden kører i Copenhagen Hostoric Grand Prix i denne weekend.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Bilen ligner en af de berømte Porsche 962 racersportsvogne, som dominerede Gruppe C VM og de amerikanske IMSA mesterskaber i 1980’erne. Dengang havde man også etableret en såkaldt GTP-light klasse, hvor forskellen på de almindelige GTP-biler, som kørte i mesterskabet, mest var manglen på turbolader.

Ostmanns Porsche, som blev bygget af Fabcar, er derfor i princippet en Porsche 962, blot uden turbo. Bilen havde stor succes og sluttede sin karriere ved at blive nr. 2 i det amerikanske GTP mesterskab i 1994. I København kører den præsentation sammen med de øvrige Le Mans biler og spændende racersportsvogne.

Scandinavian Racing Press for:

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Mike Rockenfeller
  • Fælledparken
  • 03/08/08 - Fælledparken - CHGP
  •