Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

IndyCar kalenderen for 2009 klar

IndyCar
Series  

01/08/08 

Efter mange måneders heftig diskussion om hvilke løb der skulle på 2009 IndyCar kalenderen er spekulationerne ovre, her er den officielle kalender for 2009.
 

Til stor overraskelse er der ikke et løb på hverken Cleveland banen, Road America eller de 2 oval baner New Hampshire og Las Vegas Motor Speedway som begge var tippet til at komme på næste års kalender.

Kalenderen for 2009 har heller ikke et løb i Surfers Paradise, men der er dog stadig mulighed for at dette kan blive en realitet til næste år, formentlig er der en mulighed for at afholde Surfers Paradise løbet mellem løbet på Motegi banen og sæsonafslutningen på Homestead-Miami Speedway.

”Dette er ikke den optimale kalender, men vi har haft mange diskussioner om hvilke løb der skulle være på 2009 kalenderen, vi har valgt at afholde 18 løb jævnt fordelt på baner vi mener passer godt til vores fan base”, udtaler Terry Angstadt fra IndyCar Series organisationen Indy Racing League.

Der er planer om at IndyCar kalenderen i fremtiden skal bestå af endnu flere løb, men dette er ikke muligt i 2009 på grund af den dårlige amerikanske økonomi og den svære opgave det er for teams'ene at finde sponsorer.

Indycar offentliggjorde samtidig at man i år afholder et ikke point givende løb på Surfers Paradise banen i Australien weekenden den 24-26 oktober.

IndyCar Series kalenderen for 2009 ser således ud:

DatoBaneBanetype
5 AprilSt. PetersburgStreet Course
19 AprilLong BeachStreet Course
26 AprilKansas SpeedwatOval
24 MajIndianapolis Motor SpeedwayOval
31 MajMilwaukee MileOval
6 JuniTexas Motor SpeedwayOval
21 JuniIowa SpeedwayOval
27 JuniRichmond Int. RacewayOval
5 JuliWatkins GlenRoad Course
12 JuliTorontoStreet Course
26 JuliEdmontonRoad Course
1 AugustKentucky SpeedwayOval
9 AugustMid-OhioRoad Course
23 AugustInfinion RacewayRoad Course
29 AugustChicagoland SpeedwayOval
6 SeptemberDetroitStreet Course
19 SeptemberMotegiOval
11 OktoberHomestead-MiamiOval
Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Danica Patrick
  • Thomas Biagi
  • 09/08/08 - Kentucky - IndyCar Series
  •